O femeie de 109 ani îți împărtășește secretul vieții lungi și nu are legătură cu diete

Cei mai mulți dintre tinerii din ziua de azi au șanse infime să trăiască până la 109 ani, dar asta nu înseamnă că nu merită să încerci. Doamna din imaginea de mai sus are câteva sfaturi.

Natalitatea este în scădere în multe țări dezvoltate ale lumii, iar populația îmbătrânește. Se întâmplă deseori să auzi cazuri ale unor persoane de peste 100 de ani, dar nu simți că ai mari șanse să prinzi acea vârstă fabuloasă. Viciile sunt mult mai multe în ziua de azi, tentațiile sunt numeroase, iar cea mai mare parte a alimentelor pe care le consumăm sunt pline de chimicale. Chiar și în aceste condiții însă, este îmbucurător să afli secretul unei vieți lungi din partea unei doamne de 109 ani.

Femeia din imaginea de mai sus locuiește în Scoția și, de curând, a primit titlul de cea mai vârstnică femeie. Odată cu obținerea titlului, s-a bucurat de o serie numeroasă de interviuri. Cei mai mulți erau curioși cum a reuști să trâiască până la această vârstă. Printre răspunsurile posibile erau o dietă sănătoasă, ore de somn regulate, efort fizic și echilibru în toate. Doamna a optat însă pentru altceva.

A menționat faptul că își începe fiecare zi cu un castron cu terci de ovăz. Mulți oameni optează pentru o masă simplă cu cereale la micul dejun. Un impact mai mare asupra longetivtății sale, în opinia lui Jessie Gallan are legătură cu evitarea bărbaților.

”Vin cu mai multe probleme decât să merite”, a explicat Jessie într-un interviu pentru Daily Mail. În ceea ce privește cea mai mare parte a vieții sale, femeia a plecat de acasă la 13 ani și a început să muncească. La început, mulgea vaci. Acea perioadă a ajutat-o să înțeleagă valoare banilor. ”Am muncit din greu și rareori mi-am luat o vacanță”, a spus ea. Nu s-a bazat niciodată pe nimeni, nu a fost căsătorită niciodată și a considerat că respectul pentru muncă este cel mai important. Pentru mai multe detalii despre filozofia de viață a lui Jessie, uită-te la clipul de mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI