O femeie a pus bicarbonat de sodiu pe față. Ce a observat după doar două repetări, efectul a fost ireal

O femeie a pus bicarbonat de sodiu pe față. Ce a observat după doar două repetări, efectul a fost ireal
Bicarbonatul de sodiu este util pentru ten. O femeie a repetat un proces ce-l are la bază și a observat efectele sale

Luați în considerare bicarbonatul de sodiu atunci când vine vorba de tratamente faciale? Această rețetă simplă pentru o mască de față vă va face să vă luați rămas bun de la punctele negre și excesul de sebum pentru totdeauna.

Mască cu bicarbonat de sodiu. Folosește-o și vei observa efectele după doar două repetări

Bicarbonatul de sodiu nu mai este bun doar pentru a face biscuiți pufoși sau pentru a îndepărta petele de grăsime de pe aragaz. Acest bucătar multifuncțional a devenit rapid și un produs popular pentru îngrijirea pielii, datorită proprietăților sale de curățare și exfoliere. Pulberea albă este un remediu care neutralizează pielea. Ea funcționează ca un exfoliant – un remediu ce înlătură murdăria, uleiul și celulele moarte ale pielii.

Pentru a-i observa efectele, amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu două linguri de apă și întinde amestecul pe zonele pielii încărcate de puncte negre. Clătiți cu apă caldă și aplicați pe față cu un produs hitratant. Repetați acest proces de două sau trei ori pe săptămână.

De ce este bun pentru pielea feței?

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. De asemenea, textura sa granuloasă ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii care prind excesul de ulei și murdăria care provoacă erupții. În general, este un produs excelent pentru piele, atât timp cât este utilizat corect. Fiind un exfoliant puternic, cel mai bine este să nu vă frecați pielea cu el. Aplicați-l ușor, așa încât să vă puteți exfolia cu atenție, fără a vă deteriora pielea.

Deși unii amestecă pur și simplu apă cu bicarbonat pentru a face o mască, este recomandată și combinația lui cu miere și lămâie. Lămâia este antibacteriană, mierea hidratează, în mod normal, iar bicarbonatul de sodiu este antiinflamator. Cu alte cuvinte, acest trio de ingrediente poate ajuta la curățarea, calmarea, hidratarea și îndepărtarea roșeții.

De ce veți avea nevoie?

  • suc de lămâie de la 1/2 lămâie sau 1-2 picături de ulei esențial de lămâie;
  • 1-2 linguri de bicarbonat de sodiu;
  • 1 linguriță de miere.

Pasul 1: Amestecă într-un castron mic ingredientele pânâ când acestea formează consistența unui aluat subțire de clătite. Dacă este prea lichid, mai pune bicarbonat de sodiu. Dacă este prea gros, mai adaugă apă pentru a subția.

Pasul 2: Îndepărtează machiajul și murdăria cu o spălare delicată. Usucă pielea și aplică masca pe față folosind degetele sau o pensulă de machiaj.

Pasul 3: Relaxați-vă! Lăsați masca să stea pe față timp de aproximativ 5-15 minute. S-ar putea să simțiți o ușoară furnicătură și strângere. Este recomandat să aplicați masca dimineață și să vă faceți un smoothie pentru micul dejun în timp ce așteptați.

Pasul 4: Îndepărtați masca cu mișcări circulare ușoare folosind apă caldă și un prosop moale. Finalizați operațiunea prin a aplica ulterior crema hidratantă preferată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI