O femeie a pus bicarbonat de sodiu în șifonier. Ce a observat după doar 3 ore

de: Dumitrache Diana
02 12. 2020

Trucul acesta face furori printre gospodine. O femeie a pus bicarbonat de sodiu în şifonier iar ceea ce a observat după doar 3 ore întrece orice imaginaţie. O să vrei să încerci şi tu.

De ce să pui bicarbonat în şifonier

Despre bicarbonatul de sodiu ştie toată lumea că este un ajutor de nădejde pentru gospodinele din întreaga lume. Acesta igienizează cu succes suprafeţele, albeşte rufele îngălbenite de timp, curăţă grăsimea uscată de pe tigăi şi oale, ba chiar împrospătează casa. Un lucru mai puţin ştiut despre praful “minune” este cel de mai jos.

Îi datorăm acest truc de milioane unei femei care a pus bicarbonat de sodiu în şifonier pentru a-l igieniza. Aceasta a folosit o cârpă umedă pentru a spăla bine toată suprafaţa dulapului, apoi a uscat totul cu un material absorbant. A pus hainele la loc, apoi şi-a dat seama că mirosul de umezeală şi de aer închis au dispărut. Astfel, a inventat un “deodorant” de şifonier foarte ieftin, natural şi la îndemâna oricui.

Apoi, a luat nişte săculeţi din pânză, i-a umplut cu bicarbonat şi i-a lăsat într-un alt dulap pentru a afla dacă praful are vreun efect şi în modul acesta. În doar câteva ore, a observat că hainele aveau un aer proaspăt. Aşadar, dacă vrei să scapi de mirosurile urâte din şifonier iar hainele tale să pară mereu ca scoase din maşina de spălat rufe, foloseşte cu încredere bicarbonatul de sodiu.

Alte variante de a păstra mirosul plăcut în şifonier

Un alt mod natural de a avea mereu un aer proaspăt în şifonier este lavanda. Poţi umple săculeţi din bumbac cu această plantă uscată şi mărunţită, pe care să îi agăţi apoi în dulap. În cazul în care, după un anumit timp, mirosul de lavandă se pierde, poţi pune 2-3 picături de ulei esenţial. Astfel, scapi de aerul închis şi de mirosurile neplăcute. Desigur, din când în când, foloseşte trucul de mai sus: scoate tot din dulap, spală cu bicarbonat şi usucă bine.

Săculeţii cu orez sunt şi ei foarte utili. Boabele absorb umezeala care duce în timp la dezvoltarea mucegaiului. De asemenea, poţi încerca varianta cu oţet. Mai exact, ai nevoie de 100 ml de apă caldă în care să pui câteva picături de oţet. Cu ajutorul unei lavete, şterge rafturile, dar şi pereţii şifonierului. Dacă doreşti un miros şi mai plăcut, foloseşte câteva picături din uleiul esenţial preferat: lămâie, portocală, iasomie, ceai verde sau mentă.

Aşadar, poţi folosi oricare dintre trucurile de mai sus, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă, iar multe dintre gospodine se pregătesc de curăţenie generală.