O femeie a pus bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Ce a observat după programul de doar 30 de minute

O femeie a pus bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Ce a observat după programul de doar 30 de minute
Bicarbonatul de sodiu adăugat în mașina de spălat va face minuni

Orice perioadă a anului este potrivită pentru a trage un ochi în garderobă și a oferi un plus de prospețime hainelor tale. În plus, acest ritual este important în cazul în care îți dorești ca lucrurile tale să fie curate, să arate de fiecare dată ca noi, dar mai ales să fie alături de tine cât mai mult timp. O metodă simplă și deloc costisitoare este să adaugi bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Efectele sunt uimitoare.

Bicarbonatul de sodiu, o nouă viață hainelor. Adaugă-l în mașina de spălat și vei observa efectele

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic pe care aproape toată lumea îl are în gospodărie. Deși era folosit des numai în vremurile trecute, gospodinele având puține variante înainte de a-și curăța casa, datorită efectelor sale, pulberea albă ia și azi avans într-ale dereticării. Acest ingredient minune are numeroase întrebuințări în gospodărie. Printre altele, el ne poate scăpa de problema petelor rămase pe haine.

Mod de utilizare – pune o ceașcă de bicarbonat de sodiu împreună cu detergentul obișnuit. Astfel, vei elimina petele, de exemplu, cele galbene, care se formează la nivelul subrațului și de care se scapă foarte greu ori chiar niciodată, în unele cazuri.

În ceea ce privește hainele colorate, se va recurge la aceeași practică, iar efectul scontat va fi cel de menținere al culorilor, dar și al intensificării nuanței acestora. De asemenea, pentru reducerea petelor de rugină, se poate folosi și zeama de lămâie, utilizând același procedeu pentru mașina de spălat.

Curățarea chimică

În schimb, trebuie recunoscut că există haine care pot fi salvate doar la curățătorie. Fiecare etichetă are un număr de simboluri care evaluează metoda de prelucrare. În cazul lipsei acestor indicii, hainele se iau la curățare doar dacă doritorul își asumă consecințele.

Când vă aduceți hainele la spălătorie, nu uitați să indicați personalului petele greu de observat. În caz contrar, temperatura generată de fierul de călcat poate fixa petele definitiv.

Lână

Petele sunt foarte greu de scos de pe textilele de lână fiindcă acestea conțin 100% lână, iar acest material se vopsește.

Piele și blană

Hainele și accesoriile din blană necesită o îngrijire pretențioasă. În acest caz, soluția ideală este curățarea uscată. Blana poate să se întăreasă dacă nu este curățată în mod profesionist.

Polisterul și nailonul

Hainele din cele două materiale numite trebuie întotdeauna spălate la mână sau în mașină, la programul pentru haine delicate, deoarece curățarea chimică le-ar putea strica.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI