04 feb. 2023 | 14:01

O femeie a fost declarată moartă și trimisă într-un sac la casa funerară. Incredibil ce a urmat

Diverse
O femeie a fost declarată moartă și trimisă într-un sac la casa funerară. Incredibil ce a urmat
Ce a patit o femeie din SUA

O femeie de 66 de ani s-a trezit într-un sac, după ce fusese declarată moartă din greșeală. Nu, nu este banc sau film horror, ci o întâmplare adevărată din Statele Unite. Centrul de îngrijire unde stătea bătrâna se confruntă acum cu o amendă de 10.000 de dolari. Cum s-a întâmplat totul?

Caz șocant în SUA

O pacientă în vârstă de 66 de ani a „înviat” din morți, gâfâind după aer într-o casă de pompe funebre din SUA. Centrul de îngrijire specială Glen Oaks Alzheimer din Urbandale, Iowa, trebuie să plătească o amendă de 10.000 de dolari pentru că a declarat prematur decesul unui rezident viu.

Un raport al Departamentului de Inspecții și Apeluri din Iowa, publicat săptămâna aceasta, acuză instituția medicală că nu le-a asigurat pacienților „un tratament și îngrijire demnă la sfârșitul vieții”, sancționând centrul cu suma maximă permisă de legea statului.

O femeie de 66 de ani, declarată moartă din greșeală

După ce au descoperit eroarea flagrantă, angajații casei de pompe funebre au sunat imediat la spital, iar femeia anonimă a fost transportată cu ambulanța pentru o evaluare medicală amănunțită. Numai că, la două zile după incident, bătrâna a murit cu adevărat, înconjurată de membrii familiei.

O asistentă de la centrul Glen Oaks, care lucrase în tura de noapte din 3 ianuarie 2022, a povestit că starea de sănătate a pacientei se deteriorase lent pe parcursul nopții, prezentând zgomote pulmonare diminuate, respirație superficială și un puls cardiac în scădere, conform documentelor incidentului.

Care a fost explicația asistentei

În jurul orei 6:00, ora locală, asistenta a ascultat pieptul femeii. Nu o mai auzea respirând: „A simțit că rezidenta a murit și a anunțat altă colegă”, se spune în raport. Unitatea a urmat procedura standard, informând familia cu privire la deces, apoi a solicitat o mașină mortuară. Un director de pompe funebre a ridicat cadavrul aproximativ o oră și jumătate mai târziu, punând corpul neînsuflețit într-o pungă.

Ce s-a întâmplat cu bătrâna

O oră mai târziu, după ce trupul femeii a fost transportat la casa de pompe funebre, un angajat a deschis fermoarul sacului și a observat că bătrâna avea puls, gâfâind după aer, au spus oficialii. Două zile mai târziu, pe 5 ianuarie 2022, femeia a murit cu adevărat.

Potrivit statului Iowa, pacienta a fost internată prima dată la Glen Oaks în decembrie 2021, cu demență în stadiu terminal. Linda Eastman, directorul executiv al centrului medical, a declarat unui agent local că toată lumea cooperează în anchetă.

„Ne pasă de rezidenții noștri și rămânem pe deplin angajați să avem grija lor la sfârșitul vieții”, a declarat Eastman pentru KCCI Des Moines.

Anul trecut, unitatea a fost amendată cu 500 de dolari pentru că nu a verificat antecedentele angajaților săi, după ce s-a dezvăluit că cinci asistenți nu au pregătirea necesară, scrie Insider.

PlaySport
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Cancan.ro
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Stirile PROTV
Trupul șoferului a fost secționat și a murit pe loc. Cum s-a produs tragedia de pe A1. „Venea cu viteză foarte mare un BMW”
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Capital.ro
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
EVZ.ro
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Adevarul
8 obiceiuri care te fac să îmbătrânești mai repede. Ai putea trăi cu 20 de ani mai mult
BZI.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro