O farmacistă din centrul Brasovului, infectată cu coronavirus: decizia radicală a lanțului de farmacii

O farmacistă din centrul Brasovului, infectată cu coronavirus: decizia radicală a lanțului de farmacii

La ora actuală, numărul cazurilor confirmate de coronavirus din Brașov este de 14, dar ar putea exploda în următoarea perioadă. Din păcate, o farmacistă de pe o pietonală importantă a municipiului de sub Tâmpa a fost diagnosticată pozitiv pentru coronavirus.

În România, bolnavii nou depistați continuă să fie conectați cu cazuri descoperite anterior sau cu persoane sosite din afara țării. O farmacistă confirmată cu coronavirus din Brașov a fost în contact cu primul pacient din județ, un bărbat întors din Boston, SUA.

Cazul femeii este un pic mai sensibil decât altele, deoarece persoana activează într-un domeniu care implică intrarea în contact zilnică cu sute de oameni. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov, Mirela Zamfirescu, a confirmat pentru Agerpres că testele pentru farmacistă au indicat, marţi, că aceasta este infectată cu coronavirus, în prezent fiind internată în spital, cu simptomatologia specifică infecţiei cu COVID-19.

farmacie romania

Partea bună, dacă o putem numi așa, este că farmacista s-a aflat în concediu în ultimele zile. Chiar și așa însă, fără niciun echivoc, ”a trecut pe la colegi, unde nu a stat mai mult de 10 minute”. Toate persoanele cu care a interacționat sunt acum în autoizolare. În consecință, lanțul de farmacii este nevoit să închidă aproximativ jumătate dintre spațiile din oraș.

Potrivit Mirelei Zamfirescu, lanţul respectiv de farmacii a luat decizia închiderii, în total, a opt unităţi din Braşov pentru dezinfecţie în cursul zilei de miercuri. Începând de joi, nu vor mai fi deschise decât patru unităţi din Braşov din cadrul lanţului, din cauza lipsei de personal, a mai precizat sursa citată.

Partea cea mai tristă este că, deși farmaciștii sunt cei mai expuși nu au acces la teste de diagnoză în același regim precum un parlamentar, de exemplu. „Suntem în prima linie şi ar fi bine ca toţi farmarciştii să fim testaţi, să se aloce sume de la buget în acest scop”, a mai afirmat Mirela Zamfirescu.

”În perioada 07-15.03.2020, angajata noastră aflată în concediu de odihnă, confirmată pozitiv cu virusul COVID-19, a trecut pasager prin 3 farmacii ale noastre, dar nu a intrat în contact cu pacienții farmaciilor grupului nostru.”, se arată în mesajul oficial emis de Departamentul de Comunicare Corporate
A&D Pharma – Dr.Max Group.