13 nov. 2023 | 20:59

O expertă în siguranță susține să închizi ușa de la camera copilului în fiecare noapte. Care este motivul

News
O expertă în siguranță susține să închizi ușa de la camera copilului în fiecare noapte. Care este motivul
Ușa întredeschisă

În timp ce majoritatea părinților optează pentru lăsarea ușii din camera copiilor deschisă, un medic pediatru și expert în siguranța copiilor, le recomandă acestora să închidă ușile din camera celor mici. Iată care sunt motivele la care, poate, nu te-ai fi gândit niciodată!

De ce să ții închisă ușa de la camera copilului tău

Un expert în siguranță avertizează părinții că închiderea ușii dormitorului copiilor este o practică esențială pentru prevenirea incendiilor, oferind un sfat crucial pentru protejarea celor mici în cazul unui accident sau incendiu.

Dr. Ness, specialist în urgențe pediatrice și expert în siguranța copiilor din Statele Unite, a împărtășit acest sfat cu urmăritorii săi de pe TikTok, promovând expresia creată de Institutul de Cercetare pentru Siguranța Pompierilor din SUA, respectiv „închide înainte să ațipești” (close before you doze).

Expertul a ilustrat sfatul său cu o fotografie care compară două dormitoare din aceeași casă după un incendiu: una este aproape intactă, în timp ce, a doua este complet arsă. Motivul acestui contrast dramatic este datorat faptului că una dintre camere avea ușa închisă în timpul incendiului, în timp ce a doua, avea ușa deschisă.

„Aceasta este o imagine perfectă pentru a vedea diferența dintre a ține ușa dormitorului deschisă sau închisă în caz de incendiu. Sfatul ei a evidențiat importanța închiderii ușii pentru a reduce răspândirea fumului și a focului, oferind copiilor o șansă mai mare de supraviețuire într-o situație de urgență”, a explicat medicul pediatru.

Specialiștii subliniază că această practică poate face diferența între viață și moarte în cazul unui incendiu, oferind timpul crucial pentru evacuarea în siguranță a membrilor familiei și reducând expunerea la fumul toxic, potrivit The Sun.

TE POATE INTERESA ȘI: Trei copii au murit într-un incendiu teribil în sectorul 5 al Capitalei. Mai multe ambulanțe au intervenit de urgență

Ce se întâmplă în atmosferă atunci când ai ușile camerelor închise?

Expertul în siguranță, Dr. Ness, a reiterat importanța vitală a închiderii ușilor dormitoarelor în caz de incendiu, evidențiind diferențele majore dintre camerele cu ușa închisă și cele cu ușa deschisă.

Arătând spre cele două dormitoare cu diferențe semnificative, ea a pus întrebarea retorică: „În care cameră ai prefera să te afli tu și în care cameră ai prefera să fie copiii tăi dacă ai avea ghinionul să te confrunți cu un incendiu în casă?”, și-a întrebat ea urmăritorii de pe rețelele sociale.

Într-un alt videoclip, expertul explică motivul științific pentru care închiderea ușii dormitorului face o diferență atât de mare în caz de incendiu. Astfel, dr. Ness subliniază că această practică simplă poate reduce expunerea la monoxid de carbon și la fumul toxic generat în timpul incendiilor, oferind o șansă mai mare pentru supraviețuirea membrilor familiei.

„Menținerea ușilor închise scade cantitatea de monoxid de carbon care intră în dormitoare în caz de incendiu. De asemenea, scade căldura din cameră, crește cantitatea de oxigen, ceea ce mărește șansa de supraviețuire și timpul pe care îl ai până la salvare”, a explicat ea.

Expertul în siguranță sfătuiește părinții și responsabilii de case să implementeze acest obicei simplu, numindu-l un gest eficient și ușor de realizat, care poate face diferența în situații critice.

TE POATE INTERESA ȘI: Nu mai lăsa lumina aprinsă în camera copiilor! De ce trebuie să doarmă pe întuneric

Închiderea ușii dormitorului poate oferi o barieră de protecție împotriva efectelor nocive ale fumului și ale monoxidului de carbon, asigurând un mediu mai sigur pentru membrii familiei în timpul unui incendiu.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de euro
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Pleacă de la Știrile Pro TV. Trece la Antena 1 după 26 de ani
Capital.ro
Horoscop 15-31 mai 2024, cu Cristina Demetrescu. Gemenii dau lovitura pe termen lung, Fecioarele se reinventează
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
PRIMUL mesaj al lui FLORIN PIERSIC: ”Sunt VIU...”
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro