O echipa de fotbal din România îmbolnăvită, dar vindecată peste noapte. Miracolul testelor în care „toți bolnavii erau, de fapt, sănătoși“

O echipa de fotbal din România îmbolnăvită, dar vindecată peste noapte. Miracolul testelor în care „toți bolnavii erau, de fapt, sănătoși“
O echipa de fotbal din România îmbolnăvită, dar vindecată peste noapte

Au apărut tot mai multe cazuri de „bolnavi“, care au ieșit pozitivi la testarea pentru COVID-19, dar care „s-au vindecat“ peste noapte, mai exact peste câteva ore, când au fost retestați. Problema a fost recunoscută chiar și de medicul Virgil Musta. Care este echipa a cărei jucători „au scăpat“ de noul virus „cât ai zice pește“, aflați în paragrafele următoare.

Bolnavii care erau, de fapt, sănătoşi

În ultima perioadă, România și-a crescut spectaculos capacitatea de testare împotriva COVID-19, iar odată cu această performanță au apărut, după cum era de așteptat, tot mai multe cazuri de infectare.

Experții sunt de aceeași părere: în încercarea de a stinge unele focare de contaminare cu noul virus și de oprire a transmiterii acestuia, se recurge la trei acțiuni elementare: testarea, identificarea bolnavului, și izolarea lui. Numai că, țara noastră întâmpină o problemă gravă și anume lipsa de acuratețe când vine vorba de rezultatul obținut în urma testării.

Mai exact, se înmulțesc cazurile în care o persoană este confirmată pozitiv de noul coronavirus, pentru ca, la foarte puțin timp după, să iasă negativ. În continuare, vă vom oferi câteva exemple din fotbalul românesc.

Echipa de fotbal vindecată de COVID, peste noapte

Cabral, jucătorul de la Poli Iaşi, a fost testat, sâmbătă dimineața, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Dacă ar fi fost un om… de rând, eticheta asupra sportivului ar fi fost următoarea: bolnav de COVID-19! Însă, pentru că are un nume, Cabral a beneficiat de încă două teste, în aceeși zi, ambele ieșind… negative!

La doar 24 de ore distanță, jucătorul s-a și prezentat pe terenul de fotbal, la meciul Clinceni – Poli Iaşi, scorul fiind 3-0.

„Cinci angajaţi de la baza Mogoşoaia, administrată de Federaţia Română de Fotbal. Toţi pozitivi la prima testare, toţi negativi la a doua testare. «Duminică după-amiază, au sosit rezultatele testelor celor cinci angajaţi CNF Mogoşoaia şi toate sunt negative. Totuşi, aceştia vor rămâne în continuare izolaţi în baza sportivă», s-a arătat într-un comunicat al federaţiei.

Dar, se poate și mai rău de atât! Ca de exemplu, cazul echipei CFR Cluj, unde au fost depistate, la un moment dat, 26 de cazuri de infectare. Doar că, trei dintre jucători și anume: Petrilă, Golofca şi Bălgrădean, au ieşit cu rezultate negative la retestare. Mai mult, potrivit ultimelor informaţii, numărul celor care au scăpat peste noapte de virus a ajuns la opt!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI