O ceremonie militar-religioasă va avea loc pe 1 decembrie la Brașov, însă o să lipseasă tradiţionala depunere de coroane de flori

O ceremonie militar-religioasă va avea loc pe 1 decembrie la Brașov, însă o să lipseasă tradiţionala depunere de coroane de flori
Ceremonie militar-religioasă cu defilare a soldaţilor şi tehnicii la Brașov

Pe 1 decembrie, o ceremonie militar-religioasă va avea loc la Brașov, sărbătorind Ziua Națională a României. Vor defila militarii, însă din program va lipsi tradiționala depunere de coroane de flori.

Ceremonie militar-religioasă la Brașov

Conform unui comunicat emis de Instituția Prefectului, Ziua Națională va fi sărbătorită printr-o ceremonie militară organizată împreună cu Garnizoana Brașov. Anul trecut nu au fost organizate asemenea festivități în cadru oficial.

Ceremonia va începe de la ora 10:00 și se va desfășura în centrul orașului Brașov, pe Bulevardul Eroilor. La aceasta vor participa comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, reprezentanți ai administrației locale, cadre militare în rezervă, veterani și cadre militare în retragere.

Ceremonia religioasă va fi asigurată de un preot militar, iar ceremonia militară de șase detașamente de militari, aparținând unor unități militare din Ghimbav, Brașov și Predeal, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și Inspectoratului de Jandarmi Județean.

„Ceremonia se va desfăşura cu respectarea tuturor regulilor şi măsurilor stabilite de legislaţia în vigoare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, a mai precizat sursa citată.

De asemenea, va avea loc și defilarea detașamentelor de militari și a tehnicii MApN și MAI, autostație Falcon, TAB-uri C79, autospeciale MAI, autocamioane cu sistemul Oerlikon, autospeciale Duster, autospecială de extracție și autocamioane cu aruncător calibru 120.

Cum se va desfășura parada în 2021

Ceremonia de anul acesta din Capitală va începe la ora 11:00 și se va organiza în prezența a 400 de persoane. Formatul va fi unul restrâns, din cauza situației epidemiologice. Ceremonia va debuta cu imnul național, apoi președintele României va depune o coroană de flori în memoria eroilor români căzuți în timpul luptelor.

Din cauza situației epidemiologice, ceremonia se va desfășura într-un format restrâns, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie, precum și prezența certificatului verde. Totodată, trebuie păstrată o distanță de un metru între persoanele prezente la paradă.

De asemenea, ceremonii cu ocazia Zilei Naționale vor avea loc în mai multe orașe din țară. În Alba Iulia, ceremonia va începe la ora 08:00 și se va încheia seara, la ora 20:00. Numărul de participanți ar putea crește, în cazul în care numărul de infectări este în scădere, însă acest lucru nu este cert deocamdată.

Pe 1 Decembrie, drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară. Pe de cealaltă parte, la bordul navelor maritime și fluviale va fi ridicat Mare Pavoaz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI