O mare bancă din România renunță definitiv la Facebook: care e explicația

de: Ciprian Ioana
03 05. 2019

O mare bancă din România a declarat că se retrage definitiv de pe Facebook și de pe toate rețelele sociale deținute de companie.

UniCredit Bank România a anunţat, vineri, că va renunța complet la Facebook. Instituția financiară susține că se retrage de pe toate canalele sociale deținute de compania lui Mark Zuckerberg.

Așadar, banca renunță și la Instagram și WhatsApp, iar decizia va fi pusă în practică de la 1 iunie.

De ce se retrage UniCredit de pe Facebook

Reprezentanții băncii au anunțat că vor colabora în continuare cu clienții, dar numai prin intermediul canalelor proprii.

„Suntem dedicaţi asigurării unui dialog privat şi de înaltă calitate cu clienţii noştri şi investim constant în îmbunătăţirea canalelor noastre digitale. De aceea, vă anunţăm că ne vom retrage complet de pe Facebook şi de pe toate canalele sociale deţinute de Facebook, începând cu data de 1 iunie 2019”.
UniCredit Bank România

Reprezentanții UniCredit Bank și-au justificat și decizia de a renunța la Facebook.

„UniCredit consideră că metodele de contact uşor de accesat şi aflate în proprietatea sa, coordonate printr-un model de servicii complet, reprezintă cea mai bună modalitate de a-şi deservi clienţii. De aceea, UniCredit investeşte în îmbunătăţirea canalelor digitale din proprietatea sa, astfel încât să asigure un dialog privat şi de înaltă calitate”.
UniCredit Bank România

UniCredit precizează că a încetat să mai plătească pentru promovarea postărilor încă din luna martie a acestui an. De atunci, nu a mai plătit publicitate către rețeaua socială „din cauza preocupărilor privind modul în care au fost administrate anumite incidente prezentate în media”.

UniCredit Bank notează că rețeaua de socializare n-ar fi făcut nimic pentru a-și rezolva problemele.

„Aceste îngrijorări au rămas nerezolvate, aşa că UniCredit a decis să îşi dezactiveze toate profilele pe Facebook şi canalele sociale deţinute de Facebook (Facebook, Messenger şi Instagram) începând cu data de 1 iunie 2019”.
UniCredit Bank România