Jaful secolului la o bancă din România: cum ar fi reușit angajații să scoată milioane din tezaur

Jaful secolului la o bancă din România: cum ar fi reușit angajații să scoată milioane din tezaur

Procurorii din Iași cercetează, sub control judiciar, doi angajați ai unei unități BRD care ar fi furat două milioane de lei.  Ei au încercat să-și șteargă urmele printr-o metodă ingenioasă.

Un dosar cu acuzaţii incredibile este instrumentat de anchetatorii din Iaşi.   Doi angajaţi ai BRD sunt cercetaţi sub control judiciar pentru delapidare după ce, în perioada 2014-2017, ar fi reuşit printr-o metodă ingenioasă să scoată cash, din tezaurul băncii, două milioane de lei, adică aproximativ 425.000 de euro. Angajaţii au reușit să îşi ascundă urmele modificând etichetele de pe sacii de bani sau manipulând datele din sistemul informatic al băncii, potrivit Ziarul de Iași.

Furtul, descoperit de reprezentanții BRD

Acuzaţiile de delapidare au ajuns în vizorul anchetatorilor în vara anului trecut, ca urmare a unei sesizări făcute de BRD, după cum au confirrmat reprezentanţii băncii pentru presa locală. În plângere, BRD invoca o lipsă din gestiune de două milioane de lei, anchetatorii începând la acel moment cercetarea doar asupra faptei.

În baza probelor adunate ulterior, Serviciul de Investigaţii Criminale a citat la audieri doi angajaţi ai BRD, ambii fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Procurorul de caz a dispus apoi ca cei doi să fie cercetaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, în acest timp suspecţii neavând voie să mai desfăşoare activităţi de gestionare a banilor.

Surse judiciare au explicat că cei doi inculpaţi au fost gestionari în tezaurul BRD Iaşi, manipulând sume foarte mari de bani. Ei sunt suspectați că în perioada 2014 – 2017, în mai multe rânduri, ar fi sustras suma totală de două milioane de lei.

Clienții BRD nu sunt afectați

Într-un răspuns pentru „Ziarul de Iaşi“, reprezentanţii BRD au trasmis că nu a fost afectat niciun client al băncii.

„Cercetarea penală are într-adevăr la bază o sesizare formulată de bancă. În privinţa măsurilor luate, banca a remodelat respectivul flux de lucru, independent de frauda în speţă, ceea ce face imposibilă, în prezent, producerea unei situaţii similare celei prezentate organelor de cercetare penală. Precizam că fapta penală sesizată nu are nicio legatură cu relaţia client-bancă şi că niciun client nu a fost afectat de acest eveniment“.
Traian Traicu, BRD

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI