O balenă de 40 de tone ”a făcut valuri” pe internet: clipul viral nemaiîntâlnit

Există foarte mulți pasionați de balene care organizează expediții în larg în speranța de a le surprinde în iposteze deosebite. Nu mulți sunt însă la fel de norocoși precum Craig Capheart.

Toată lumea știe că balenele sunt cele mai mari mamifere. Pot fi gigantice. Pe cele mai mari le vezi însă în documentare și, rareori, în realitate. Un scufundător și urmăritor de balene a fost însă foarte norocos de curând, când a reușit să imortalizeze câteva cadre cu un mastodont de aproximativ 40 de tone.

A fost vorba de o balena cu cocoașă, iar clipul a fost filmat pe coasta Africii de Sud. Aparent, zona respectiva este deseori frecventată de către balene de dimensiuni generoase. Faptul că fotografiat-o este însă mai puțin impresionant. Partea deosebită a ecuației a constat într-un salt în care mamiferul s-a aflat complet în afara apei.

Deși se întâmplă destul de des ca balenele să scoată capul la suprafața apei și să înceapă să facă valuri, în majoritatea cazurilor, maxim 40% din corpul lor ajunge să se vadă. În rest, preferă să stea sub apă. Dacă reușește să iasă cu întregul său corp din apă, într-o săritură, o balenă cu cocoașă este o excepție de la regulă. Pe lângă spectacolul vizual, înseamnă că este foarte agilă.

Gândește-te la dificultățile de mobilitate care apar când ai pus câteva kilograme în plus după sărbători sau vacanță. La 40 de tone, fiecare gest brusc, de viteză, pe care vrei să-l realizezi implică un efort titanic. ”Un eveniment foarte rar, cu adevărat. Delfinii și marii rechini albi au fost văzuți deseori zburând din apă, dar aceasta este o premieră pentru o balenă cu cocoașă adult!”, a afirmat Craig Capeheart, foarte mândru de clipul său. Ca referință, un astfel de mamifer atinge la maturitate între 12 și 16 metri lungime, iar greutatea lor începe de la aproximativ 25 de tone. Sunt recunoscute pentru un cântec spectaculos interpretat de masculi pe parcursul a 10-20 de minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI