O asistentă medicală tratează pacienții infectați cu COVID-19 în lenjerie intimă. Care este motivul

O asistentă medicală tratează pacienții infectați cu COVID-19 în lenjerie intimă. Care este motivul
O asistentă medicală tratează pacienții infectați cu COVID-19 în lenjerie intimă. Care este motivul

Incident inedit într-un spital din Rusia, acolo unde o asistentă medicală a apărut îmbrăcată sumar. Femeia se ocupă de îngrijirea bolnavilor infectați cu COVID-19 și este obligată să poarte toate echipamentele de protecție necesare.

Cum a apărut îmbrăcată femeia

Asistenta a apărut în fața tuturor pacienților îmbrăcată într-un halat de unică folosință transparent, iar sub el se putea vedea conturul formelor corpului, dar și lenjeria intimă. Când i s-au cerut explicații, cadrul medical a declarat că nu și-a dat seama de faptul că echipamentul de protecție este atât de transparent încât să i se vadă toată lenjeria intimă.

Potrivit informațiilor din presa locală, se pare că pacienții nu s-au declarat deranjați de felul în care a apărut îmbrăcat cadrul medical, însă Ministerul Sănătății a reacționat extrem de dur, menționând faptul că nu tolerează un asemenea comportament. Femeia a primit o avertizare disciplinară cu privire la încălcarea codului vestimentar, urmând să demonstreze o atitudine demnă meseriei sale. Potrivit presei rusești, asistenta lucrează în zona roșie a spitalului, iar condițiile de temperatură sunt destul de greu de suportat, potrivit themoscowtimes.com.

Autoritățile au cerut explicații superiorilor asistentei, încercând să afle cum a fost posibilă o asemenea abatere managerială. În urma acestui incident, au fost impuse controale mai stricte cu privire la îmbrăcămintea sanitară a angajaților.

În același timp, medicul activist Anastasia Vasilyeva i-a acuzat pe angajatorii asistentei medicale de folosirea echipamentelor medicale de proastă calitate. Aceasta a afirmat că un echipament care să te protejeze de un virus atât de periculos trebuie să fie confecționat dintr-un material dens, netransparent și cu o țesătură mult mai solidă.