Un avion cu 184 de pasageri la bord, care decolase din Timișoara, a aterizat, sâmbătă, de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni). Boeingul 737-800NG TAROM, înmatriculat YR-BGK, care opera cursa charter RO7673 pe ruta Timișoara – Hurghada, a fost nevoit să schimbe planul de zbor cu puțin timp înainte de a intra în spațiul aerian turc.
Un Boeing 737 aparținând companiei TAROM, ce zbura pe ruta Timisoara – Hurghada (Egipt), a aterizat, sâmbătă după-amiază, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, după ce pilotului i s-a făcut rău. Din primele informații, el a fost preluat de un echipaj SMURD, fiind conștient și cooperant.
O aeronavă TAROM, care a decolat de la Timișoara și se îndrepta spre Hurghada, a aterizat de urgență, sâmbătă după-amiază, pe Aeroportul Internațional Otopeni, după ce pilotul ar fi leșinat la manșă. Astfel, comanda a fost preluată de copilot, iar avionul a ajuns cu bine la sol, unde un echipaj SMURD, apelat în prealabil prin 112, a preluat victima. Din primele informații, el ar fi suferit o sincopă, dar a fost stabilizat și se află acum în afara oricărui pericol.
La manșa aeronavei Boeing s-a aflat copilotul, care a reușit să facă aterizarea în siguranță, deoarece comandantului i s-a făcut rău. Pilotul a fost asistat de cadrele medicale, anunță Antena 3 CNN. Avionul 737-800NG TAROM este programat să decoleze din Otopeni spre Hurghada la 18:00, cu o întârziere de o oră.
Aeronava TAROM decolase din Timișoara, cu destinația Hurghada, și avea 184 de pasageri la bord. Zborul spre Egipt s-a sfârșit brusc, după ce pilotului (30 de ani) i s-a făcut rău în cabină. Din această cauză, copilotul a aterizat avionul de urgență pe Otopeni, comandantul fiind preluat pentru îngrijiri medicale și transportat la spital. Aparatul a oprit direct pe pistă, nu la platformă, pentru ca medicii să intervină la timp.
Vineri, o amenințare cu bombă la bordul unei aeronave care efectua cursa RO 154 (Tel Aviv – București) a fost primită pe o adresă publică de e-mail a Companiei Naționale Aeroporturi București, la ora 01.23.
Potrivit procedurilor în vigoare, s-a anunțat imediat compania aeriană și, totodată, s-a constituit celula de criză a Aeroportului Henri Coandă, care a analizat amenințarea. După cercetări, compania aeriană a decis ca avionul să aterizeze la Istanbul.
„Fără vreo legătură cu amenințarea de mai sus, începând cu ora 0.00 a zilei de 24 martie, pentru un interval de 3-4 ore, a fost programată o întrerupere a comunicațiilor pe Aeroportul Henri Coandă, în vederea înlocuirii unui echipament IT. Acțiunea a fost anunțată cu mai mult de o săptămână în avans, atât intern cât și către toți utilizatorii externi, inclusiv către companiile aeriene și agenții de handling, pentru ca aceștia să-și ia măsurile necesare iar traficul aerian să nu fie afectat. Prin eforturile echipei IT, perioada de întrerupere a comunicațiilor a fost scurtată la cca. o oră. Precizăm că astfel de întreruperi, de scurtă durată, ale comunicațiilor au mai avut și vor mai avea loc, cu anunțarea prealabilă a colaboratorilor, până la finalizarea proiectului de upgradare a echipamentelor arhitecturii de rețea business a CNAB. Serviciile de specialitate nu a sesizat nici în acest interval și nici ulterior vreun atac cibernetic”, a transmis Compania.