Nuțu Cămătaru, dezvăluiri despre Adrian Năstase. Ce i-a zis când l-a vizitat în celula din Jilava

Nuțu Cămătaru, dezvăluiri despre Adrian Năstase. Ce i-a zis când l-a vizitat în celula din Jilava
Cartea despre viața lui Nuțu Cămătaru are succes

Celebrul interlop Nuțu Cămătaru, deși declara că nu vrea promovare, se pare că are parte din plin, mai ales după publicarea cărții „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”. La conferința de presă de lansare a cărții, Nuțu Cămătaru a vorbit, pe scurt, despre numele importante cu care s-a intersectat de-a lungul anilor, mai ales în spatele gratiilor. Printre cei cu care a stat de vorbă, povestește Nuțu, a fost și Adrian Năstase, fost prim-ministru, dar la acel moment încarcerat.

Cartea despre viața celebrului interlop are succes

Nu se aștepta nimeni, cu atât mai mult Nuțu Cămătaru și Codin Maticiuc, ca volumul despre viața interlopului să aibă succes și o prezență importantă la conferința de presă. Cartea, „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, scrisă de Codin Maticiu timp de câțiva ani, aduce în atenția cititorului interesat detalii și picanterii din viața unia dintre cei mai cunoscuți interlopi din București.

La conferința de presă, cei aflați în sală au adresat mai multe întrebări despre conținutul cărții, dar interlopul a ținut să facă anumite precizări încă din startul dialogului cu cei aflați în sală, declarând:

„Nu vreau să fiu promovat cu această carte, nu vreau să se ia nimeni după mine, nici pe copiii mei nu i-am învăţat să îmi urmeze calea. Mie nu-mi trebuie promovare, eu sunt născut şi crescut în Bucureşti, credeţi-mă că mă cunosc şi pietrele de stradă.

Nu vreau să fiu promovat cu această carte, nu vreau să se ia nimeni după mine, nici pe copiii mei nu i-am învăţat să îmi urmeze calea. Mie nu-mi trebuie promovare, eu sunt născut şi crescut în Bucureşti, credeţi-mă că mă cunosc şi pietrele de stradă.”, declara Nuțu Cămătaru la conferința de presă.

Nuțu Cămătaru față în față cu Adrian Năstase

Așa cum declara protagonistul cărții, între pagini apar nume importante din politica românească, oameni cu care s-a întâlnit de-a lungul anilor. Unii în afara gratiilor, alții în perioada în care a stat închis, ispășind o pedeapsă de 18 ani de închisoare. Un episod, în care apare numele fostului prim-ministru Adrian Năstase, a fost descris cu lux de amănunte de Nuțu Cămătaru în carte.

„A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: ‘Dacă voiai Hollandul (pușcă de vânătoare – n.r.), puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam. Aveam eu o armă de vânătoare de colecție, Holland & Holland.

Îmi trecuse pe la ureche că o vrea Năstase și că de aia m-a băgat iar jos. Cu ordin direct. Dar mi-a zis că n-a fost așa. M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos…”, povestește Nuțu Cămătaru în cartea scrisă de Codin Maticiuc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI