Nunți 2021 și coronavirus. În ce luni ale anului e destul de sigur să planificați nunta, în pandemie

În această perioadă nu este cel mai ușor lucru să organizezi o nuntă. Totul parcă s-a oprit în loc, fiind foarte dificil chiar și să faceți planuri pentru nunți în 2021 în prezența coronavirusului. Iată când este bine să planificați nunți în 2021.

Nunți 2021 și coronavirus – când să planificați nunta

În 2021, organizarea unei nunți vine însoțită de o serie de provocări. Nu este nici pe departe cea mai propice perioadă pentru astfel de organizări. Din cauza coronavirusului s-au produs foarte multe schimbări, printre care:

 • blocarea furnizorilor
 • grijile pentru persoanele dragi
 • iminența unei crize economice.

Sezonul de nunți din 2020 a fost afectat de criza provocată de coronavirus. Foarte multe nunți au fost amânate sau chiar anulate, fiind foarte greu și din partea invitaților să ajungă la nuntă cu atât de multe restricții. Au fost și câteva persoane curajoase care au reușit să facă față în acest sezon greu pentru nunți.

Nunți 2021 și coronavirus – eventuale predicții

Făcând o mică analiză, se poate constata că foarte multe nunți din 2020, au fost amânate pentru 2021, asta ar însemna un haos total pe piața nunților din 2021, anunțându-se extrem de aglomerată.

Totodată, cei care au nunți planificate pentru anul 2021, trebuie să fie conștienți de posibilitatea ivirii unor noi probleme, cum ar fi:

 • posibilele scumpiri – este indicat ca furnizorii aleși să fie unii puternici, care să reziste unei eventuale crize economice. Pe de altă parte, este posibil ca furnizorii să fie nevoiți să crească prețurile ca să recupereze din pierderile pe care le-au avut în sezonul trecut. O altă variantă ar fi ca furnizorii să scadă prețurile fiind presați de criză.
 • mai puține săli de nuntă disponibile – cei care aveau planificate nunți la începutul acestui sezon, sunt nevoiți fie să amâne nunta pentru a doua parte a anului 2021, fie să o amâne pentru anul viitor, ceea ce duce la o aglomerare a sălilor de nunți.
 • mai puțini invitați la nuntă – numărul invitaților la nuntă este posibil să fie mai mic, din două motive. În primul rând pot fi unele interdicții din cauza crizei provocate de coronavirus, unele localuri fiind închise sau numărul de clienți limitat. În al doilea rând, exisă posibilitatea apariției unei crize economice care să afecteze populația, care nu și-ar mai permite participarea la o nuntă.

Nunți 2021 și coronavirus – sfaturi

Iată câteva sfaturi care pot fi utile atunci când vrei să planifici o nuntă în 2021, când coronavirusul este încă prezent:

 • încheie cât mai repede contracte cu furnizorii și  cu sala de nuntă
 • alege furnizori cu un portofoliu solid, care au șansa să treacă cu bine prin această perioadă
 • alege o locație flexibilă legat de numărul de invitați, care cel mai probabil nu va fi mai mare, ci mai mic
 • ia în calcul soluții adaptabile și furnizori cu care să faci un plan de rezervă în caz de necesitate
 • posibilitatea unei nunți într-o zi de vineri, pentru a nu face compromisuri prea mari, foarte multe dintre localuri practicând aceasta de ceva vreme
 • amână sau fixează nunți în a doua parte a anului, 2021 în speranța că lucrurile se vor mai așeza. Sezonul de vară ar fi cam cel mai potrivit în acest context.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI