07 iun. 2022 | 14:41

Nuci umplute cu cremă de cacao, rețeta copilăriei

Diverse
Nuci umplute cu cremă de cacao, rețeta copilăriei
Desertul copilăriei, nuci umplute cu cremă de cacao

Nucile umplute cu cremă de cacao a fost unul dintre cele mai bune deserturi când eram mici. Chiar și acum este un desert extrem de delicios și ușor de preparat.

Desertul copilăriei, nucile umplute cu cremă de cacao

Pentru prepararea acestui desert nu veți avea nevoie de multe ingrediente și nici de mult timp. Este ușor de făcut și accesibil oricui. Iată ingredientele necesare pentru a prepara desertul copilăriei.

Pentru aluat:

  • 150 g unt
  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 350-400 g de făină
  • 20 ml ulei

Pentru cremă veți avea nevoie de:

  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolată
  • 30 g cacao
  • esență de rom, după gust
  • 60 g nucă măcinată

Cum am mai precizat, modul de preparare este unul extrem de ușor. Înfășori în folie și dai la rece timp de aproximativ 30 de minute, apoi formezi biluțe egale din el. A doua zi le poți servi, decorate cu zahăr pudră.

Prăjitură simplă cu nucă

Un alt desert deosebit de gustos este prăjitura cu nucă. Modul de preparare este unul simplu, însă veți avea nevoi de mai multe ingrediente.

  • 3 ouă mari, în jur de 120g albușuri și 80g gălbenușuri
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 180 g zahăr
  • 60 ml ulei
  • 120 ml lapte
  • 180 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 180g nucă măcinată, dintre care 50 g măcinată mai mare
  • 20 g miere de albine
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 1 vârf de cuțit de pudră de nucșoară

Pentru început, va trebui să mixăm albușurile cu un praf de sare până devine o spumă albă și tare. Apoi, adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm în jur de 6 minute după ce am terminat de adăugat zahărul.

Treptat adăugăm gălbenușurile și uleiul, amestecând ușor, apoi adăugăm și laptele, însă nu amestecăm complet. La final, punem peste compoziție făina amestecată cu praf de copt, scorțișoară și nucșoară.

Punem nuca măcinată și mierea de albine, după care amestecăm ușor până se omogenizează compoziția. Aluatul se toarnă într-un vas tratat cu hârtie de copt, iar mai apoi coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de circa 35-45 de minute.

Prăjitura va trebui să o lăsăm să se răcească timp de 15 minute înainte de a fi savurată. Putem să o lăsăm simplă sau putem adăuga pudră de zahăr, după preferințe.