Poate nu știai, dar unele plante pot fi otrăvitoare pentru câini, iar doza de substanță toxică ingerată este cea care contează cel mai mult. Fiecare plantă conține propria toxină, ce poate fi regăsită în frunze, flori și fructe. Odată intrată în sânge, toxina poate cauza afecțiuni ale organelor patrupedului tău. Iată de ce plante trebuie să te ferești cel mai mult.
Specialiștii susțin că otrava din plante cauzează probleme serioase animalelor de companie. Ea poate întrerupe deseori funcția ficatului, a rinichilor sau a inimii. O doză mai mare poate cauza chiar un stop cardiac sau insuficiență renală, care ar putea pune în pericol viața câinelui. Fii atent și la simpotomele de otrăvire! Acestea includ vărsături, diaree, tulburări ale sistemului central nervos, precum spasme musculare, convulsii și paralizie, tahicardie și stop respirator.
Este important să contactezi veterinarul la aceste simptome. Dacă patrupedul a mâncat o plantă otrăvitoare în ultimele ore, poți încerca să îi declanșezi refluxul de regurgitare. Ca să faci asta, trebuie să adaugi sare de masă în apa călduță, până ce se formează o soluție salină. Dă această soluție câinelui cu ajutorul unei linguri până vomită.
Dacă ai plante de interior, iată o listă cu cele care nu trebuie să fie în preajma câinelui tău:
Alte plante care nu ar trebui să stea în preajma câinilor sunt Leandrul, Orhideele, Floarea pasiunii, Filodendronul, Crăciunița.