Dacă vrei să gătești șnițele ca la carte, pufoase și fragede, iată un secret ce îți va fi de mare ajutor. Totul stă într-un ingredient-minune, pe care trebuie să îl pui neapărat în compoziție. Face diferența, vei observa că gustul și textura se schimbă complet.
Șnițelul este unul dintre cele mai iubite preparate, nelipsit din meniul românilor. Chiar dacă nu este un preparat tradițional, ne place mult, mai ales pentru că este rapid și nici nu necesită prea multe ingrediente. În plus, se potrivește perfect pentru orice masă și cu multe tipuri de garnituri.
De multe ori, însă, nu iese tocmai cum ar trebui. Problema este că nu ținem cont de anumite trucuri și nu obținem un preparat ca la carte, dar noi avem soluția.
Cel mai important este să pregătim carnea cum trebuie, astfel încât să se prăjească bine și să fie fragedă. Pentru a înmuia fibrele cărnii, puteți bate ușor feliile mai groase cu ajutorul unui ciocan de bucătărie.
În funcție de tipul de carne, puteți înmuia bucățile în lapte cu usturoi. Această tehnică poate face minuni, mai ales în cazul pieptului de curcan sau cărnii de porc. Este suficient să stea în compoziție pentru câteva ore, dar pentru un gust mai intens, poate fi ținută și peste noapte.
Un pas important este să bateți bine ouăle înainte de a le folosi pentru a acoperi carnea. În caz contrat, preparatul poate avea o textură extrem de lipicioasă. Dar aveți grijă să nu adăugați sare în oul bătut, pentru că nu va mai avea același efect.
Când folosiți făină, este recomandat să o cerniți înainte de utilizare și să optați pentru un tip fin, de calitate. Pentru un gust mai bogat, puteți adăuga piper măcinat sau boia, amestecându-le bine cu făina, precum și orice alte ingrediente vă plac.
Dacă vrei și tu să obții un șnițel crocant și foarte fraged, soluția este să folosești un pesmet de casă. Deși există tipuri destul de bune în comerț, cel făcut de tine va fi exact pe placul tău, va avea dimensiunea potriviră și se va plia pe preferințele tale.
Pentru pesmetul de casă, începeți prin a usca pâinea sau chiflele în cuptor. Apoi, radeți-le cu o răzătoare de mână și cerneți-le prin sită pentru o consistență fină. Pentru un plus de aromă, puteți adăuga coajă de lămâie rasă, parmezan, rozmarin, cimbru sau semințe de dovleac, floarea soarelui și susan.
Când adăugați aceste condimente speciale, presați-le ușor pe carnea deja acoperită cu ou, pentru ca acestea să se lipească perfect.
Tot ce trebuie să mai faci acum cu carnea este să o treci prin făină, ouă și pesmet. După ce ați acoperit carnea, scuturați excesul, altfel ouăle nu se vor lipi corespunzător. Asigurați-vă că acestea sunt bine bătute înainte de a le aplica pe carne.
Când rotiți carnea în pesmet, nu apăsați prea tare. Lăsați cât mai mult pesmet să rămână pe carne. Pentru un șnițel parizian clasic, după ce ați acoperit carnea cu făină și ou, treceți-o din nou prin făină și apoi din nou prin ou. Această tehnică asigură o crustă crocantă și face preparatul să se gătească mult mai bine.