Nu se aștepta să vadă așa ceva în sufragerie: ce căutau căprioarele, de ce se ascundeau

Animalele sălbatice trăiesc o viață din ce în ce mai dificilă, în fiecare colț al mapamondului. De aceea, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că le vedem din ce în ce mai des printre oameni.

Activitatea negativă a oamenilor din ultimele decenii a influențat semnificativ activitatea animalelor sălbatice. Din cauza defrișărilor, multe au rămas fără adăpost și fără o sursă de mâncare sănătoasă. Faptul că suferim și noi din cauza distrugerii ”plămânului natural” este un minus adițional.

În time ce în ultimele săptămâni am văzut tot mai multe situații în care urși și-au pierdut viața după ce au ajuns în așezări omenești, se pare că există și interacțiuni pașnice între animalele sălbatice și oameni. Cel puțin, aceasta a fost experiența de care s-a bucurat Amscolie, un utilizator al comunității Imgur care este pasionat de sălbăticie și, în particular, de animale.

caprioare frig

Aventura ei a început în timp ce străngea lucrurile de prin curte, pentru a se pregăti de o furtună iminentă. După ce a făcut tot ce putea să evite un dezastru, a lăsat ușa din spate a casei deschisă. Vroia să meargă până undeva rapid, înainte să înceapă ploaia. Ca referință, casa ei se află în apropierea unei păduri.

Când s-a întors acasă, nu i-a venit să creadă că a găsit trei căprioare în sufragerie. Erau niște pui de căprioară pe care îi mai văzuse în trecut în apropierea casei și le-a lăsat de mâncare. În mod tradițional însă, aceste vietăți nu sunt foarte prietenoase cu oamenii și pare imposibil să le transformi în animale de companie. Pentru că au simțit însă că se apropie un dezastru, au căutat un adăpost în care să nu pățească nimic. Casa cu pricina prea probabil cea mai bună opțiune și au avut noroc și de cineva care să le hrănească și să aibă grijă de ele. Au dormit în casă, iar dimineața au ieșit din nou în natură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI