02 dec. 2019 | 06:30

Nu se aștepta să vadă așa ceva în sufragerie: ce căutau căprioarele, de ce se ascundeau

Știri generale
Nu se aștepta să vadă așa ceva în sufragerie: ce căutau căprioarele, de ce se ascundeau

Animalele sălbatice trăiesc o viață din ce în ce mai dificilă, în fiecare colț al mapamondului. De aceea, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că le vedem din ce în ce mai des printre oameni.

Activitatea negativă a oamenilor din ultimele decenii a influențat semnificativ activitatea animalelor sălbatice. Din cauza defrișărilor, multe au rămas fără adăpost și fără o sursă de mâncare sănătoasă. Faptul că suferim și noi din cauza distrugerii ”plămânului natural” este un minus adițional.

În time ce în ultimele săptămâni am văzut tot mai multe situații în care urși și-au pierdut viața după ce au ajuns în așezări omenești, se pare că există și interacțiuni pașnice între animalele sălbatice și oameni. Cel puțin, aceasta a fost experiența de care s-a bucurat Amscolie, un utilizator al comunității Imgur care este pasionat de sălbăticie și, în particular, de animale.

caprioare frig

Aventura ei a început în timp ce străngea lucrurile de prin curte, pentru a se pregăti de o furtună iminentă. După ce a făcut tot ce putea să evite un dezastru, a lăsat ușa din spate a casei deschisă. Vroia să meargă până undeva rapid, înainte să înceapă ploaia. Ca referință, casa ei se află în apropierea unei păduri.

Când s-a întors acasă, nu i-a venit să creadă că a găsit trei căprioare în sufragerie. Erau niște pui de căprioară pe care îi mai văzuse în trecut în apropierea casei și le-a lăsat de mâncare. În mod tradițional însă, aceste vietăți nu sunt foarte prietenoase cu oamenii și pare imposibil să le transformi în animale de companie. Pentru că au simțit însă că se apropie un dezastru, au căutat un adăpost în care să nu pățească nimic. Casa cu pricina prea probabil cea mai bună opțiune și au avut noroc și de cineva care să le hrănească și să aibă grijă de ele. Au dormit în casă, iar dimineața au ieșit din nou în natură.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro