Este considerat ingredientul vedetă al trucurilor pentru curățarea casei și al ritualurilor de îngrijire personală, însă nu poate fi folosit în orice situație. Nu pune bicarbonat de sodiu peste aceste obiecte, pentru că se vor strica. Află care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți.
Când vorbim despre trucuri pentru îngrijirea casei, gândul ni se duce, fără doar și poate, către bicarbonatul de sodiu.
Acest ingredient folosit de cele mai multe ori în bucătărie, când gătim, este asul din mâneca gospodinelor. Elimină mirosurile neplăcute, scoate cele mai dificile pete din țesături, curăță urmele de mucegai, iar lista poate continua.
Cu toate că lista utilizărilor sale pare fără sfârșit, există și câteva situații în care trebuie evitat.
Te-ar putea interesa și: A amestecat bicarbonat de sodiu cu apă şi a pus bolul în dormitor. Secretul care te scapă de mari probleme
Bicarbonatul se sodiu nu este recomandat în cazul suprafețelor din inox. Pulberea albă nu este potrivită nici pentru curățarea bijuteriilor și obiectelor din argint și aur.
Suprafețele de marmură nu se spală nici ele cu soluții ce au în compoziție acest ingredient.
Se spune că bicarbonatul de sodiu ajută și la albirea dinților. Mulți români ajung să înlocuiască pasta de dinți cu el. Un obicei asupra căruia specialiștii trag un semnal de alarmă.
„Este o mare greşeală să periem dinţii direct cu biarbonatul de sodiu cumpărat din magazin. Este chiar interzis, pentru că praful este foarte abraziv şi zgârie smalţul dinţilor. În plus, periajul cu bicarbonat de sodiu efectuat incorect poate produce o serie de răni ale gingiilor. Aceste răni nu sunt altceva decât porţi deschise pentru infecţii, afte sau gingivite sau afecţiuni paradontale.
Într-adevăr, bicarbonatul curăţă foarte bine şi deschide culoarea dintelui până la cea naturală, dar nu este indicat deloc să fie folosit direct pe dinte. Şi în cabinetul stomatologic se foloseşte tot bicarbonatul de sodiu, dar într-o anumită compoziţie, este o pastă specială utilizată în periajul profesional.
Nici măcar în combinaţia bicarbonat cu suc de lămâie eu nu recomand curăţarea dinţilor acasă. Sucul de lămâie este un acid care poate produce demineralizarea smalţului dintelui, iar asta înseamnă început de carie”, a explicat Cornelia Vartolomei, medic stomatolog.
Te-ar putea interesa și: Pune bicarbonat de sodiu la colțurile camerei și scapi de o mare problemă. Trucul care pe care trebuie să-l știe toată lumea