Nu mai pune unt sau ulei în popcorn. Trucul pe care să-l folosești de azi înainte
Cine nu adoră popcornul? O porție de floricele calde este excelentă dacă urmăriți un film. Mulți preferă să facă popcorn la microunde și să le adauge unt și ulei, însă puteți face popcorn și fără aceste ingrediente. Va ieși mult mai gustos!
Cum faci popcorn fără unt sau ulei
Prepararea popcornului nu este una dificilă, însă dacă nu aveți un aparat de microunde sau alte aparate electrocasnice la îndemână, aflați că puteți prepara popcornul și în tigaie, la aragaz. Este mult mai bun decât popcornul care se regăsește gata făcut în comerț. Dacă preferați varianta home-made, trebuie să țineți cont de anumite trucuri. În primul rând, puteți face popcorn fără unt sau ulei, dacă doriți o variantă mai sănătoasă.
Pentru a prepara popcorn fără ulei și unt, nu aveți nevoie decât de boabe de porumb și o cratiță cu capac. Și modul de preparare este unul destul de simplu. Încălzește cratița pe aragaz, la foc mediu-mare, fără a adăuga ulei sau unt. Pune boabele de porumb, astfel încât să acoperi cratița într-un singur strat.
Mod de preparare:
Puneți boabele de porumb în cratiță și acoperiți-o cu un capac potrivit, pentru a nu permite evaporarea rapidă a aburului. Mișcați cratița sau tigaia pentru a asigura o distribuție uniformă a căldurii și pentru a preveni arderea popcornului. Evitați să adăugați unt sau ulei în timp ce floricele sunt în cratiță, pentru că acest le va da un gust ciudat de prăjeală.
După aproximativ 5-6 minute, boabele de porumb vor începe să pocnească, dar continuați să agitați cratița până când zgomotul încetinește. Opriți focul și vedeți dacă boabele s-au făcut floricele.
Vezi și: De ce mâncăm popcorn când ne uităm la filme. Istoria snack-ului popular din cinema
Ce condimente puteți adăuga
Pentru a condimenta popcornul, folosiți ingrediente cu puține calorii, cum ar fi pudra de chili, pudra de usturoi, pudra de ceapă sau un amestec de ierburi și condimente fără adaos de sare sau zahăr.
Evitați să puneți pe floricele toppinguri bogate în calorii, precum untul sau siropuri. Puteți opta pentru mirodenii sau ierburi uscate. Cu siguranță vor fi mult mai delicioase.