”Bucătarul” fiecărei case are impresia că deține cea mai bună rețetă de cartofi. Acum, marii chefi au spus ce să faci, pas cu pas, pentru a mânca niște cartofi prăjiți delicioși. Primul pas: nu mai pune ulei în tigaie înainte să prăjești cartofii. Ce ingredient să torni, de fapt.
Plăcerea vinovată a multora dintre români sunt cartofii prăjiți. Se știe că au calorii multe, că se prăjesc în baie de ulei, că pot face foarte rău organismului uman, dar chiar și așa puțini sunt cei care se pot abține să nu îi consume.
Mai ales dacă sunt mâncați cu brânză rasă, cu ou prăjit sau pur și simplu cu mujdei de usturoi, cartofii prăjiți sunt de nerefuzat chiar și pentru care încearcă să slăbească. Pentru că sunt atât de irezistibili, astăzi vă prezentăm un truc mai puțin obișnuit pentru a face cei mai buni cartofi prăjiți.
Primul pas pentru niște cartofi prăjiți deosebiți este alegerea soiului de cartofi buni pentru prăjit. Dacă nu cumperați cartofi la plasă deja etichetați ” buni pentru prăjit” și cumpărați din cei vrac, cartofii galbeni, făinoși, sunt cei mai buni pentru prăjit.
Poți încerca și soiurile roșii, însă cei galbeni au conținutul ridicat de amidon, iar această substanță ajută la formarea crustei crocante.
-1 kilogram de cartofi
-2 litri de apă
-2 linguri de sare
-30 mililitri de oțet
-500 mililitri ulei pentru prăjit.
-Pune într-o oală apă cu sare la fiert,
-Spălați cartofii, curățați-i de coajă, spalați-i, după care tăiați-i bastonașe,
-Când apa începe să fiarbă turnați oțetul și cartofii tăiați. Se lasă la fiert pentru 10 minute.
-Apoi, cartofii se scurg de apă și se șterg cu un șervet.
-Într-o tigaie, mai adâncă, se încinge uleiul la 180 de grade,
-Se pun bastonașele de cartofi la prăjit pentru 50 de secunde, cât se albesc.
-După 1 minut se scot cartofii, se scurg de ulei pe hârtie absorbantă și se lasă să se odihnească 10 minute,
-Îningeți din nou ulieul, de data aceasta la 190 de grade, și puneți din nou cartofii la prăjit. Se lasă până devin aurii și crocanți.
-Se scot cartofii și se scurg de excesul de ulei, din nou pe un șervet absorbant.
Așadar, marele secret al celor mai buni cartofi prăjiți constă în adăugarea oțetului la fierberea acestora. Vă dorim Poftă Bună!!!