Pare simplu de preparat, un fel de mâncare la care nu pot da greș nici măcar cei care nu au deloc experiență în bucătărie, însă are și el secretele sale. Dacă vrei să îl gătești ca la carte, nu mai pune ulei în tigaie când prăjeşti un ou ochi. Află, din rândurile de mai jos, care este, de fapt, ingredientul care îi dă o savoare aparte.
Ce poate fi mai simplu decât să gătești un ou ochi? La prima vedere, este un fel de mâncare ce poate fi făcut fără emoții chiar și de cei care nu au deloc experiență în bucătărie, nu trebuie decât să îl lași câteva minute pe foc într-o tigaie încinsă cu puțin ulei.
Ei bine, dacă îți dorești să îl transformi într-un răsfăț pentru papilele gustative, va trebui să faci o mică schimbare. Rezultatul va fi delicios.
Ouăle sunt ingredientele de bază ale preparatelor pe care le savurăm la micul dejun. Unii le preferă fierte, alții fac din ele omletă, însă cei mai mulți le prăjesc.
Dacă vrei ca micul dejun să devină primul răsfăț al zilei, nu mai pune ulei în tigaie când prăjești un ou ochi. Bucătarii și gospodinele iscusite folosesc un alt ingredient, unul pe care îl ai și acum în frigider, cel mai probabil: unt!
Te-ar putea interesa și: Secretul turcilor pentru cea mai gustoasă omletă. Ce adaugă în tigaie, de fapt
Tot ce trebuie să faci este să pui un cub de unt într-o tigaie cu suprafața antiaderentă, la foc mediu, și să aștepți până când se topește și se încinge puțin.
Sparge un oul și așează-l cu atenție în centrul untului topit. Așteaptă câteva secunde, până când albușul devine alb. Toarnă apoi o lingură de apă în vas și acoperă-l cu un capac. Se lasă la foc mic timp de un minut sau două – până când se evaporă apa – și se scoate oul ochi, cu o spatulă suficient de mare, direct pe farfurie.
Vei observa diferența de gust de la prima înghițitură!
Te-ar putea interesa și: Cum se face corect un ou ochi. Nu se prăjeşte în ulei, e greşeala făcută de toată lumea!