27 sept. 2023 | 09:57

Nu mai pune ulei în tigaie când prăjeşti un ou ochi! Ingredientul care îi dă o savoare aparte, aşa se face corect

Diverse
Nu mai pune ulei în tigaie când prăjeşti un ou ochi! Ingredientul care îi dă o savoare aparte, aşa se face corect
Nu mai pune ulei în tigaie când prăjeşti un ou ochi

Pare simplu de preparat, un fel de mâncare la care nu pot da greș nici măcar cei care nu au deloc experiență în bucătărie, însă are și el secretele sale. Dacă vrei să îl gătești ca la carte, nu mai pune ulei în tigaie când prăjeşti un ou ochi. Află, din rândurile de mai jos, care este, de fapt, ingredientul care îi dă o savoare aparte.

Ingredient de bază al rețetelor pentru mic-dejun

Ce poate fi mai simplu decât să gătești un ou ochi? La prima vedere, este un fel de mâncare ce poate fi făcut fără emoții chiar și de cei care nu au deloc experiență în bucătărie, nu trebuie decât să îl lași câteva minute pe foc într-o tigaie încinsă cu puțin ulei.

Ei bine, dacă îți dorești să îl transformi într-un răsfăț pentru papilele gustative, va trebui să faci o mică schimbare. Rezultatul va fi delicios.

Sfatul bucătarilor: nu mai pune ulei în tigaie când prăjeşti un ou ochi

Ouăle sunt ingredientele de bază ale preparatelor pe care le savurăm la micul dejun. Unii le preferă fierte, alții fac din ele omletă, însă cei mai mulți le prăjesc.

Dacă vrei ca micul dejun să devină primul răsfăț al zilei, nu mai pune ulei în tigaie când prăjești un ou ochi. Bucătarii și gospodinele iscusite folosesc un alt ingredient, unul pe care îl ai și acum în frigider, cel mai probabil: unt!

Te-ar putea interesa și: Secretul turcilor pentru cea mai gustoasă omletă. Ce adaugă în tigaie, de fapt

Nu mai pune ulei în tigaie când prăjeşti un ou ochi! Ingredientul care îi dă o savoare aparte, aşa se face corect

Foto: Pixabay

Cum se prepară

Tot ce trebuie să faci este să pui un cub de unt într-o tigaie cu suprafața antiaderentă, la foc mediu, și să aștepți până când se topește și se încinge puțin.

Sparge un oul și așează-l cu atenție în centrul untului topit. Așteaptă câteva secunde, până când albușul devine alb. Toarnă apoi o lingură de apă în vas și acoperă-l cu un capac. Se lasă la foc mic timp de un minut sau două – până când se evaporă apa – și se scoate oul ochi, cu o spatulă suficient de mare, direct pe farfurie.

Vei observa diferența de gust de la prima înghițitură!

Te-ar putea interesa și: Cum se face corect un ou ochi. Nu se prăjeşte în ulei, e greşeala făcută de toată lumea!

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
România, marcată de ninsori. Va fi ca în povești
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Obligatoriu pentru cei care au permis de conducere! Trebuie să prezinte aceste documente
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro