Finalul verii și începutul toamnei reprezintă perioada perfectă pentru gospodine pentru a găti preparate speciale, cum ar fi ardeii umpluți. Playtech Știri îți explică motivul pentru care să nu pui mărar în mâncare, așa cum fac foarte multe românce. Care este verdeața care le dă gust special, de fapt.
Ardeii umpluți reprezintă un preparat de bază în bucătăria românească, alături de sarmale, tocănițe și diverse ciorbe. De obicei, sunt gătiți cu ardei grași sau gogoșari roșii, umpluți cu carne tocată, orez, ceapă, verdețuri și condimente. Bineînțeles, pentru perioada curentă de postă, există rețete speciale.
Foarte multe gospodine din România obișnuiesc să pună mărar ca verdeață în ardeii umpluți. Cei mai experimentați bucătari nu sunt de acord cu această metodă. Ei spun că ingredientul poate declanșa amărăciunea în preparat, astfel încât ardeii nu vor mai avea un gust special.
Pentru a te bucura de un fel de mâncare delicios, adaugă în compoziția pentru ardeii umpluți ceapă verde, tocată mărunt. În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți explică cum să prepari acest fel de mâncare. Nu vei da greș cu rețeta în cauză.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ardeii umpluți sunt gata. Este bine să fie consumați cât timp sunt calzi, dar nu foarte fierbinți. Se pot servi la masă alături de mămăligă, sunt curcubeu în cerul gurii! Poftă bună!