22 aug. 2023 | 17:04

Nu mai pune leuştean în ciorbă. Aşa strici preparatul chiar la final! Cu ce să îl înlocuieşti

Știri generale
Nu mai pune leuştean în ciorbă. Aşa strici preparatul chiar la final! Cu ce să îl înlocuieşti
De ce să nu pui niciodată leuştean în ciorbă

Ciorbele se numără printre cele mai îndrăgite preparate de către români și nu numai. Însă, există o serie de ingrediente prin care le putem ruina gustul, fără să știm. Printre acestea se numără și frunzele de leuștean, care nu se pun în toate tipurile de ciorbă. Bucătarul arădean Adrian Pop ne spune în ce fel de ciorbe este indicat să folosim leuşteanul. Ce spune acesta?

În ce fel de ciorbe este indicat să folosim leuşteanul?

“Frunzele de leuştean au o aromă puternică şi dau un gust deosebit ciorbelor sau preparatelor în care sunt folosite. Trebuie spus că nu la toate ciorbele este indicat să folosim aceste frunze, ci doar la unele dintre ele. De asemenea, trebuie să fim atenţi la cantitatea folosită, având în vedere faptul că are o aromă foarte puternică. Nu ne dorim ca gustul unei ciorbe să fie dominat de leuştean. De aceea trebuie avut grijă”, spune băcătarul arădean Adrian Pop.

Potrivit bucătarului, este indicat să folosim leuștean în momentul în care preparăm ciorbe de pui, de fasole, de vită sau de salată verde. Însă, putem înlocui leușteanul cu frunzele de țelină sau pătrunjel.

“Sigur că atunci când gătim facem preparatele aşa cum ne plac. Sunt persoane care folosesc leuşteanul la toate ciorbele, însă eu unul cred că acesta se pretează doar la anumite tipuri de ciorbă. Mă refer aici la ciorba de fasole, de pui, de vită, de legume, de salată verde. La aceste tipuri se pretează foarte bine. Nu vrea să înţeleagă cineva că nu trebuie folosite frunzele de leuştean la supe sau ciorbe de alt tip, însă eu la acestea recomand”, spune bucătarul Adrian Pop.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul pe care trebuie să-l pui neapărat în oala cu ciorbă de pui. Așa îi dai aroma de la țară

Câte frunze de leuștean ar trebui să punem în ciorbă?

În momentul în care vrem să oferim un plus de savoare supei cu ajutorul leușteanului, este necesar să ținem cont și de momentul în care îl punem. Bucătarii recomandă ca frunzele de leuștean să fie puse cu vreo 10 minute înainte să stingem focul.

Un alt lucru care ar putea influența gustul este și cantitatea de frunze de leuştean. Având în vedere că această plantă legumicolă are un gust foarte puternic, este indicat să punem doar câteva frunze. În acest fel, vom obține gustul mult dorit.

Te-ar putea interesa și: Nu mai folosi acest condiment în ciorbă. Aşa îi strici tot gustul, de fapt

“Frunzele acestea trebuie adăugate în ciorbe pe final, dar lăsate să fiarbă 10 minute. Este important să lase aroma şi aceasta să pătrundă în toată mâncarea. Trebuie puse doar câteva frunze, adică 3-4 la o oală de trei litri de ciorbă. Are o aromă puternică şi nu trebuie ca aceasta să domine ciorba”, mai spune bucătarul Adrian Pop.

Te-ar putea interesa și: Cum să cultivi leuștean la tine în grădină. Trucul genial pe care trebuie să-l încerci