Nu mai pune lapte în omletă. Secretul pentru a ieşi pufoasă, aşa o fac şi bucătarii

de: Sabina Anastasia
03 04. 2023

Secretul bucătarilor experimentați pentru a face mâncare pufoasă din ouă bătute. Nu mai pune lapte în omletă; aplică doar un truc simplu, care va schimba întreaga textură. Playtech Știri îți prezintă o rețetă simplă cu care nu vei da greș, dacă vei respecta pașii indicați la modul de preparare.

Nu mai pune lapte în omletă

Multe gospodine obișnuiesc să prepare omletă cu produse lactate. Cel mai des folosite sunt laptele, smântâna și iaurtul. Nu trebuie să adaugi niciunul dintre ele pentru a te bucura de o mâncare din ouă bătute delicioase. Bucătarii experimentați spun că, procedând astfel, strici gustul real al preparatului.

Dacă vrei să obții o omletă pufoasă, este necesar să aplici un truc foarte simplu, care are legătură direct cu modalitatea de preparare a ouălor. Nu le adăuga direct în tigaie, unde le mixezi. Este o greșeală. În schimb, sparge ouăle într-un vas separat, în care să le mixezi foarte bine, până se fac aproape spumă.

Abia apoi le poți turna în tigaie și poți prepara omleta propriu-zisă. Explicația din spatele acestei metode este foarte simplă. Cu cât compoziția e mai aerisită, cu atât omleta va fi mai pufoasă. Acest secret se aplică inclusiv în cazul preparatelor dulci. Pentru a ieși moi, ouăle se bat foarte bine, iar făina se cerne de cel puțin trei ori, ca să fie aerată.

Revenind la omletă, Playtech Știri îți prezintă o rețetă simplă de mâncare de ouă bătute. Pașii pe care trebuie să-i respecți nu sunt deloc dificil. Dacă membrii familiei tale sunt iubitori de ouă, fii sigură că toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!

Rețetă simplă de omletă pufoasă

Ingrediente:

  • 4 ouă;
  • ceapă verde;
  • verdeață;
  • sare și piper;
  • 3 roșii cherry sau 1 roșie mare;
  • ciuperci uscate (nu sunt obligatorii).

Mod de preparare:

  1. Se spală ciupercile (dacă vrei să prepari omletă cu ele) și se lasă la înmuiat în apă.
  2. Se sparg ouăle într-un vas de bucătărie.
  3. Se adaugă sare în ouă.
  4. Se bat ouăle și sarea foarte bine, până se fac aproape spumă.
  5. Se pune puțină apă într-o tigaie și se lasă la încălzit.
  6. Se spală și se toacă, după preferințe, ceapa, ciupercile și verdețurile.
  7. Se adaugă amestecul de ouă în tigaia bine încălzită.
  8. Se adaugă în omletă ceapa, ciupericile și verdețurile tocate.
  9. Se acoperă tigaia cu capac și se lasă omleta la gătit 2 minute.
  10. Se spală și se taie roșiile, după care se adaugă în omletă.
  11. Se mai lasă omleta pe foc încă 3 minute.

Mâncarea de ouă bătute este gata. Nu trebuie să o întorci pe cealaltă parte. Nu îți fă griji nici în privința uleiului. Omleta va ieși pufoasă și delicioasă gătită în apă. Sună surprinzător, nu-i așa? Trebuie neapărat să încerci să o prepari astfel!