26 sept. 2023 | 20:59

Nu mai pune lapte în cafea. Greșeala periculoasă pe care o fac mulți români

Diverse
Nu mai pune lapte în cafea. Greșeala periculoasă pe care o fac mulți români
Câți bani primește un român la pensie, după peste 30 de ani de muncă. Suma este rușinoasă

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din toate timpurile. Există o mulțime de oameni care nici măcar nu își încep ziua fără să servească o cafea, dar puțini dintre ei știu cum să o bea de fapt. Specialiștii spun că nu ar trebui să pui lapte în cafea și explică exact de ce este atât de greșit acest obicei.

De ce să nu pui lapte în cafea

Cafeaua, o băutură apreciată de mulți pentru efectul său energizant, este des savurată cu lapte de către majoritatea dintre noi, dar specialiștii nu susțin această combinație.

Chiar dacă nu este nimic periculos și nu afectează în niciun fel organismul, nu ne mai bucurăm la maximum de beneficiile cafelei. Potrivit cercetărilor, consumul de cafea cu lapte poate diminua absorbția antioxidanților din cafea, în special a acidului clorogenic, reducând astfel beneficiile acestora pentru sănătate.

Potrivit experților, adăugarea laptelui în cafea poate duce la o scădere a nivelului de antioxidanți din cauza interferenței acestuia cu absorția acidului clorogenic prezent în cafea. Cafeaua conține în mod natural polifenoli, care sunt antioxidanți benefici pentru sănătate.

Conform specialiștilor, laptele din cafea reduce cu 23% absorția acidului clarogenic. Totuși, dacă tu consumi mai multe cafele pe zi, cantitatea va fi suficientă pentru organism.

Ce se întâmplă dacă bei prea multă cafea

Cafeaua este una dintre băuturile preferate ale multor persoane din întreaga lume, datorită gustului său și efectului energizant. Cu toate acestea, atunci când este consumată în exces, cafeaua poate avea unele efecte adverse asupra sănătății.

Vezi și: De ce nu e bine să bei cafea imediat după ce te-ai trezit. Toți românii au acest obicei

Consumul excesiv de cafeină poate perturba ritmul natural de somn. Poate duce la insomnie, dificultăți în adormire și somn agitat. Este important să eviți consumul de cafea înainte de culcare pentru a asigura un somn odihnitor.

Cofeina poate afecta ritmul cardiac în cazul unor persoane sensibile. Consumul excesiv poate duce la palpitații și aritmii cardiace. Este esențial să fii conștient de toleranța ta la cafeină și să nu depășești limitele recomandate.

Cafeaua poate stimula producția de acid gastric, ceea ce poate provoca disconfort gastric, arsuri la stomac și chiar reflux gastroesofagian la anumite persoane.

Pentru a evita aceste probleme, este recomandat să bei cafeaua cu stomacul plin sau să limitezi consumul de cafea dacă ai probleme digestive.

Consumul excesiv de cafeină poate duce la creșterea tensiunii arteriale la unele persoane. Dacă ai hipertensiune arterială sau ești predispus la aceasta, ar trebui să limitezi consumul de cafea și să consulți un medic.

Codeina poate duce la dezvoltarea dependenței. Când nu consumi cafea, poți resimți simptome de sevraj, cum ar fi dureri de cap, iritabilitate și oboseală. Este important să ai un echilibru în consumul de cafea, pentru a preveni dependența.

Beneficiile cafelei

Cafeaua este o sursă importantă de antioxidanți, cum ar fi acidul clorogenic. Acești antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, protejând celulele împotriva deteriorării și reducând riscul de boli cronice.

Te-ar putea interesa și: Motivul pentru care nu e recomandat să bei cafea la prima oră a dimineții

Cofeina din cafea este un stimulant natural, care poate îmbunătăți starea de alertă și concentrarea. Un consum moderat de cafea poate ajuta la creșterea performanței cognitive și la reducerea oboselii.

Studiile au arătat că consumul moderat de cafea poate fi asociat cu un risc mai mic de dezvoltare a unor boli neurologice, cum ar fi boala Parkinson și boala Alzheimer.

Cafeaua poate avea un efect ușor antidepresiv datorită stimulării eliberării de neurotransmițători, cum ar fi serotonină și dopamină. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și reducerea riscului de depresie.

Consumul moderat de cafea a fost asociat cu un risc redus de dezvoltare a diabetului de tip 2. Cofeina poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Consumul moderat de cafea poate fi legat de un risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral. De asemenea, poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale în mod temporar.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Generalul american Ben Hodges crede că Rusia a declanșat deja Al Patrulea Război Mondial
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Natalia Mateuț și Cătălin Cazacu, dezvăluiri din culise. De când este vedeta singură
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Statul NU mai vrea banii românilor. S-a dat ordin oficial. Adio, plăți!
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
RUSIA a LANSAT RACHETELE BALISTICE! RĂSTURNARE în RĂZBOI
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro