Nu mai pune castraveţi în salată! Combinaţia care poate fi periculoasă pentru tine, puţini ştiu

de: Amyra Garey
22 08. 2023

Vara, gospodinele obișnuiesc să facă salată cu roșii, castraveți și ardei, la care adaugă și ceapă, iar gustul este delicios. Totuși, puțini știu că marii bucătari evită anumite combinații de legume. Iată de ce.

De ce nu e bine să combini roșii cu castraveți

Când vremea este mult prea călduroasă, iar apetitul nu este tocmai mare, o salată de vară cu toate legumele pare masa ideală, însă lucrurile nu stau chiar așa.

Nutriționiștii spun nu este o idee bună să combini roșiile și castraveții în aceeași salată, greșeală pe care majoritatea dintre noi o face.

Salata este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales pe timpul verii sau în lunile mai călduroase.

Alături de carne la cuptor, cartofi prăjiți sau grătar, acest preparat pare combinația perfectă pentru un prânz gustos sau pentru cină.

Totuși, specialiștii transmit că roșiile și castraveții nu ar trebui consumate împreună, și cu atât mai puțin combinate în aceeași salată.

Explicația ar avea legătură cu compoziția chimică, dar și cu timpul de digestie al roșiilor și al castraveților, astfel, dacă aceste legume sunt combinate în salată, pot modifica pH-ul din aparatul digestiv.

De asemenea, ele se digeră diferit. Castravetele conține multă apă și este digerat mai repede de către organism, iar roșiile se digeră mai greu și rămân mai mult timp în stomac. Lucru care creează disconfort digestiv.

Te-ar putea interesa și: Rețeta autentică de salată grecească. Ingredientul banal care îi dă gustul perfect

Ce combinații de legume sunt recomandate

Cel mai bine este ca roșiile să fie combinate doar cu ceapă, aceste două legume au niveluri de aciditate asemănătoare, motiv pentru care se potrivesc perfect în această combinație.

Desigur, se adaugă sare, piper ulei sau oțet, după gustul tău.

De asemenea, poți prepara și salată doar din castraveți cu mărar și oțet, iar gustul este unul delicios. Taie castraveții felii subțiri sau cuburi, adaugă sare și puțin oțet.

Apoi presară mărarul tocat bine și pune câteva felii de usturoi foarte subțiri. O altă combinație bună pentru castraveți este iaurtul, poți face un sos de tzatziki delicios foarte repede.

Castraveții au un gust foarte bun în combinație cu iaurt, mentă și usturoi, iar acesta este un preparat care se poate consuma în orice perioadă a anului.

Citește și: Cum se face, corect, cea mai bună salata coleslaw. La ce trebuie să fim atenți