Salata grecească este unul dintre cele mai populare și cunoscute feluri de mâncare grecească în afara și în interiorul țării. Ei bine, dacă și tu ești în căutarea acelei rețete autentice, care are fix gustul celei servite în Grecia, atunci trebuie să încerci pașii de mai jos. Ce ingredient secret să adaugi, pentru o aromă desăvârșită.
Salata grecească, renumită în toată lumea pentru simplitatea și savoarea ei deosebită, reprezintă prânzul perfect sau cina lejeră pe care să le savurezi într-o zi de vară. Se face extrem de rapid, din ingrediente simple pe care sigur le ai la îndemână în această perioadă și este plină de prospețime.
Aceasta este cunoscută și sub numele de ”Horiatiki sau Xoriatiki”, care înseamnă salată țărănească, de la sat. Acest lucru înseamnă de fapt că este un fel de mâncare rustic, simplu, făcut cu câteva ingrediente de bună calitate.
Ingredientele care se folosesc la salata grecească trebuie neapărat să fie în sezon și de bună calitate.
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele într-un castron mare, nu foarte adânc, peste care se adaugă bucata de brânză după care se asezonează cu ulei de măsline, un praf de oregano uscat și sare. Atenție, salata grecească nu trebuie să fie amestecată înainte de servire, așa că doar se aranjează ușor legumele când se pun în farfurie.
Citește și: Musaca de vinete cu carne tocată. Rețeta de musaca grecească