Nu mai pune cacao în chec. Ingredientul care îi dă o culoare specială şi un gust genial

de: Corina Oprea
02 09. 2023

Checul este un desert foarte îndrăgit, care se prepară rapid și nu necesită prea multe ingrediente. Majoritatea gospodinelor pun cacao în el, dar se pare că nu este tocmai indicat să adaugi acest ingredient. Care este soluția salvatoare, ce schimbă complet gustul și culoarea acestuia și îl face cu totul special.

Chec fără cacao

Checul este unul dintre cele mai iubite preparate. Se gătește rapid, nu este deloc costisitor și nici nu necesită prea multă experiență. Totuși, unele gospodine pun în compoziție cacao, fără să știe că fac o mare greșeală.

Unii bucătari evită să pună cacao în chec, pe motiv că acesta nu se mai umflă cum trebuie din cauza ei. În schimb, pun un ingredient care chiar face minuni: lămâia.

Bucătarii spun că lămâia dă o textură aparte checului, o culoare deschisă și îl face mult mai aromat. În plus, este răcoritor și deloc grețos, pe gustul tuturor.

Ingrediente

  • 8 ouă de mărime medie
  • 300 gr zahăr
  • 400 gr făină
  • 100 ml ulei
  • 2 vârfuri de linguriță cu sare
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • 200 gr de afine
  • zahăr pudră și afine proaspete pentru decor.

Trucuri pentru cel mai bun chec

Utilizează ingrediente de înaltă calitate, cum ar fi ouă proaspete, unt de bună calitate și esențe naturale pentru a obține un gust și o textură excepțională.

Citește și: De ce să nu pui praf de copt în checul cu cireșe. Care este secretul unui aluat pufos, de fapt

Evită amestecarea prea mult a aluatului după ce ai adăugat ingredientele uscate. Amestecarea excesivă poate duce la un chec tare, ce nu se coace cum trebuie.

Asigură-te că toate ingredientele (ouă, unt, lapte) sunt la temperatura camerei, pentru a obține o combinație uniformă și o coacere uniformă.

Nu adăuga prea mult praf de copt, pentru că preparatul se va umfla prea rău și se va lăsa apoi de la mijloc, nu se va coace uniform.

Pentru a verifica dacă checul este gata, folosește testul scobitorii. Introdu o scobitoare în mijlocul checului; dacă iese curată, checul este copt.

Pentru a păstra checul pufos și proaspăt, înfășoară-l în folie de plastic sau pune-l într-o cutie ermetică.

Joacă-te cu rețeta adăugând nuci, fructe uscate, ciocolată sau alte arome pe care le preferi pentru a personaliza gustul checului tău.