11 mart. 2024 | 11:56

Nu mai pune bicarbonat de sodiu peste covoare. Ingredientul de 2 lei care le curăţă şi igienizează

Diverse
Nu mai pune bicarbonat de sodiu peste covoare. Ingredientul de 2 lei care le curăţă şi igienizează
Cum să îl folosești

Nu mai pune bicarbonat de sodiu peste covoare. Știai că există o altă soluție mai ieftină și care te scapă de pete rapid? Petele și murdăria de pe covor pot fi curățate cu succes cu produse concepute pentru utilizare pe covor, dar aceste produse pot veni adesea la un preț ridicat. În plus, dacă nu ai un astfel de produs la îndemână când verși ceva, poți apela la această soluție ca să îndepărtezi rapid pata.

Ingredientul care curăță petele de pe covor rapid și ieftine

Amoniacul poate fi utilizat doar pentru tratarea punctuală a covorului. Acest ingredient este foarte ieftin și eficient.

Amoniacul poate fi utilizat doar pentru tratarea punctuală a covorului, dar nu ar trebui aplicat niciodată direct pe covor, deoarece poate schimba culoarea covorului și poate slăbi fibrele, făcând ca acesta să atragă mai ușor murdăria.

Vezi și: A pus bicarbonat de sodiu alături de un alt ingredient în ghiveciul plantelor şi totul s-a schimbat în doar câteva zile. Vei dori să încerci şi tu

Pentru curățarea petelor, amestecă 2 linguri de amoniac cu 1 cană de apă. Aplică un șervețel, o cârpă sau un burete în această soluție și stoarce-l până când este umed.

 Tamponează covorul folosind degetele pentru a aplica presiune. Nu freca covorul în mod aspru. Imediat după aplicarea soluției de amoniac, amestecă 2 lingurițe de detergent de vase lichid cu două căni de apă caldă. Repetă procesul de tamponare cu un șervețel sau burete curat. Dacă petele persistă, repetă procesul. Lasă covorul să se usuce înainte de călca din nou pe el.

Nu mai pune bicarbonat de sodiu peste covoare

Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru a reîmprospăta covoarele și a le face să nu mai miroasă urât. Dar pete dificile trebuie să folosești amoniac.

Vezi și: Când se plantează bulbii de lalele sau zambile în grădină. Se face mai târziu decât credeai

Ca să cureți petele grele veii avea nevoie de o soluție formată dintr-o lingură de amoniac adăugată la o jumătate de cană de apă. 

Pune soluția într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează pe zona afectată. Lasă să acționeze timp de cel puțin cinci minute. Pune un șervețel alb curat peste pete. 

Folosind un fier de călcat setat la cea mai joasă setare, aplică fierul pe șervețelul alb și mișcă înainte și înapoi rapid. Căldura care reacționează cu amoniacul va atrage petele. Nu lăsa fierul pe zona afectată mai mult de câteva secunde, deoarece poate topi fibrele covorului. Covoarele sintetice sunt chiar mai predispuse la topire decât cele făcute din lână.

Vezi și: Ingredientul banal din bucătărie care îţi ajută plantele să crească mai mari şi mai sănătoase. De obicei îl arunci

Dacă ai animale, evită utilizarea amoniacului pentru curățarea covorului.

Mirosul emanat de amoniac imită mirosul urinei animalelor. În consecință, animalul poate fi păcălit să creadă că acea pată de pe covor este locul unde ar trebui să-și facă nevoile. Încearcă în schimb un curățător pe bază de enzime sau o soluție de peroxid de hidrogen.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
HARTĂ Cod galben de ploi torențiale în 14 județe. Zonele vizate de avertizare
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Mulți oameni nu respectă aceste reguli. Ce trebuie să faci înainte de analize
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TAXA MAJORATĂ prin lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii vor plăti de 3 ori mai mult
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro