Vrei să prepari ardei umpluți înainte de sărbătorile pascale? Bucătarul Ovidiu din Bacău a dezvăluit care este secretul preparatului. Nu trebuie să fierbi legumele în apă, ci în sos. Cum trebuie să procedezi.
Ardeii umpluți sunt un preparat delicios pentru fiecare zi, chiar dacă multe gospodine obișnuiesc să îl pregătesc în mod deosebit în perioadele de sărbătoare. Multe persoane consideră că acest fel de mâncare este unul reconfortant, reprezentând un mixt între carne, orez, legume și/sau alte ingrediente.
Dacă știi cum să gătești ardeii umpluți, vei observa că sunt mai sățioși decât ai putea fi tentat să crezi. Este bine ca tipul de carne pe care-l alegi pentru ardeii umpluți să fie slab, altfel umplutura poate deveni prea grasă în timpul procesului de gătire la cuptor. O poți adapta, bineînțeles, gusturilor tale.
Când cumperi ardeii, caută-i pe cei mai mari și rezistenți. Ține cont de faptul că în ei trebuie să încapă umplutura pe bază de carne. După ce îi fierbi, sunt delicioși! Îi poți servi atât la masa de prânz, dacă vrei să fie consistentă, cât și la cină, alături de salată verde, pâine crocantă sau piure.
Modul de fierbere a ardeilor umpluți joacă un rol foarte important în ceea ce privește gustul preparatului. Bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu, așa cum mai este cunoscut în mediul online, a recomandat gătirea acestui fel de mâncare în sos de roșii dulce acrișor.
„Am fiert ardeii într-un sos de roșii dulce acrișor, ceea ce a dus preparatul la un alt nivel, zic eu. Cum se zice pe la noi, sosul face toți banii. Și tura viitoare când voi face ardei umpluți cu carne, îi voi fierbe în același sos, că e prea bun”, a spus bucătarul Ovidiu din Bacău.
La finalul articolului, poți consulta rețeta de ardei umpluți pentru post, prezentată de bucătarul Ovidiu din Bacău. În continuare îți vom prezenta o rețetă clasică a acestui fel de mâncare, pe bază de carne de post, potrivită pentru persoanele care nu respectă restricțiile alimentare impuse de Biserică.
- 8-10 ardei grași
- 650 g carne tocată de porc
- 150 g orez
- 2 ouă
- 2 cepe
- 500 ml suc de roșii
- 1 lingură de făină
- 1 legatură de pătrunjel
- 1 legatură de mărar
- sare
- piper
- boia de ardei dulce