Dacă depozitezi ouăle în mod corespunzător, se vor menține proaspete mai multe săptămâni. Pentru a te bucura de ouă o perioadă mai lungă decât de obicei, ia în considerare să nu le mai pui pe ușa frigiderului. În articolul de astăzi îți vom explica cum să păstrezi ouăle, după ce le-ai cumpărat de la magazin.
Obișnuiești să cumperi ouă de la magazin sau supermarket? Lasă-le în recipientul lor original. Acesta este conceput în așa fel încât să mențină proaspete ouăle și să le împiedice de la a absorbi aromele altor alimente depozitate în frigider.
Ai putea fi tentat să scoți ouăle din recipientul în care le-ai cumpărat și să le depozitezi pe ușa frigiderului, în compartimentul ce le este special dedicat. Experții nu îți recomandă să apelezi la această metodă de păstrare a ouălor, din cauza fluctuațiilor de temperatură.
Dacă pui ouăle de la magazin pe ușa de la frigider, în recipientul în care le-ai achiziționat sau în compartimentul ce le este special dedicat, temperatura va fluctua de la rece la cald, în funcție de cât de des este deschisă ușa aparatului electrocasnic. Această schimbare va afecta calitatea ouălor.
Cel mai bine este să depozitezi ouăle direct în recipientul în care le-ai achiziționat, în partea superioară a aparatului electrocasnic, unde este cel mai rece și fluctuațiile de temperatură sunt cele mai mici. Experții spun că ouăle păstrate în acest fel pot să reziste chiar și până la cinci săptămâni.
Important! Chiar dacă depozitezi ouăle în partea superioară a frigiderului, pe primul raft, nu le consuma niciodată după data limită de vânzare. Respectă indicațiile de pe recipient.
Dacă nu obișnuiești să cumperi ouă, ci să le procuri de la propriile grădini, experții nu îți recomandă să le apeli. Acestea au un înveliș natural, care face ouăle rezistente la bacterii, așa că vor rămâne proaspete mai mult timp. Pune-le într-o cutie de ouă, tot pe raftul superior al frigiderului.
Este important de amintit că, pe măsură ce ouăle se apropie de data de expirare, pot să își piardă calitatea, astfel că se recomandă efectuarea unui test de prospețime.
În acest sens, amintim testul cu paharul de apă. Tot ce trebuie să faci este să pui oul în apă. Dacă oul se scufundă, înseamnă că este proaspăt. În schimb, dacă oul începe să plutească, nu mai poate fi consumat.