Nu mai arunca sâmburii de măsline! Ce poți face cu ei, de fapt. Trucurile sunt geniale!
Fie că vorbim despre măsline negre, verzi sau kalamata, aceste mici delicatese sunt delicioase și ușor de asortat cu foarte multe niaperitive. Cu toate acestea, iată că măslinele au multe întrebuințări. La ce poți folosi sâmburii. Nu-i vei mai arunca de acum înainte.
La ce sunt bune sâmburii de măsline
Atunci când cumperi un kilogram de măsline din piață sau de la supermarket te gândești la tot felul de rețete unde le poți incorpora cu succes. Fie că faci o pastă de măsline sau le mănânci cu icre, fie le folosești pentru salata orientală sau pentru a decora salata de boeuf, măslinele sunt extrem de delicioase.
Puțini sunt cei care știu faptul că sâmburii de măsline sunt buni pentru organism, iar pudra de măsline se poate utiliza cu succes în preparea unor măști pentru revitalizarea tenului.
Atunci când îți simți pielea feței uscată și simți nevoia de un plus de prospețime, măștile naturiste pe bază de măsline sunt perfecte pentru tenul tău.
Tot ce trebuie să faci este să zdrobești sâmburii măslinelor și să le amesteci cu miere, iaurt, suc de lămâie și ulei de migdale dulci. Pasta creată se va pune pe față și vei lăsa masca timp de 10-15 minute. Clătește apoi cu apă călduță din abundență, iar rezultatele se vor vedea pe loc. Tenul va fi curat și fin la atingere.
Crema din sâmburi de măsline poate ține locul unui scrub naturist excelent. Aplică pasta formată din sâmburi măcinați pe brațe, coate și picioare, pentru a te bucura de un gomaj de nota 10. Scrubul naturist va elimina impuritățile din piele, lăsând-o foarte catifelată.
Cum scoți sâmburii din măsline, de fapt
Ai cumpărat măsline și nu știi cum să le scoți sâmburii, fără să le tai pe jumătate? Ei bine, iată trucul genial cu ajutorul căruia vei putea să îndepărtezi rapid sâmburii de măsline, pentru ca apoi să poți folosi măslinele în diferite toppinguri sau să decorezi preparatele culinare.
Sâmburii din măsline se scot extrem de ușor. Pentru început gospodinele îți recomandă să așezi măslinele pe blatul de bucătărie sau orice altă suprafața dreaptă. În continuare le vei acoperi cu un prosop de bucătărie curat, peste care vei pune un fund de lemn greu.
Tot ce trebuie să faci în continuare este să presezi măslinele în așa fel încât să le strivești foarte puțin, suficient cât sâmburele va ieși singur sau îl vei putea lua cu vârful degetelor.