Nu mai arunca pâinea întărită. E mult mai utilă decât te-ai fi gândit. Ce poți face cu ea, de fapt
Majoritatea gospodinelor încearcă să facă anumite schimbări în această perioadă greu încercată din punct de vedere economic. Doamnele își doresc să fie din ce în ce mai atente la produsele pe care le bagă în coșul de cumpărături, dar și la modul în care se folosesc de alimente. Desigur că nu mai există episoade în care unele dintre ele să ajungă la coș. Specialiștii vin acum de o metodă de a salva pâinea chiar și după ce s-a întărit. Ce poți face cu ea?
Cum să refolosești pâinea întărită: pas cu pas
Din ce în ce mai multe gospodine se gândesc la metode de economie în această perioadă a scumpirilor. Majoritatea românilor abia mai fac față cheltuielilor, motiv pentru care încearcă să fie mai atenți la modul în care consumă produsele pe care le bagă cu grijă în coșul de cumpărături.
Nu trebuie să mai arunci de acum pâinea care s-a întărit în dulapul din bucătărie! Specialiștii au găsit o metodă simplă de a o refolosi. Mai exact, poți să o transformi într-o pizza crocantă pentru toată familia.
Rețeta se face foarte simplu, nu ai nevoie de blat, nu ajungi să arunci nimic din casă și poți să folosești ca topping orice mai ai prin frigider.
- Ingrediente
8 felii de pâine,
100 grame de brânză scamorza afumată,
jumătate de ceapă,
2 ouă,
4 hamsii in ulei,
o linguriță de capere,
100 grame de pulpă de roșii,
câteva roșii cherry,
un ardei verde dulce,
frunze de busuioc,
ulei de măsline extra virgin,
sare și oregano după gust.
Mod de preparare
Taie pâinea felii și pune peste ea un ou bătut și puțin lapte sau doar apă pentru a o înmuia puțin. Fă un sos de roșii de casă cu condimente și unge pâinea pe care ai pus-o frumos într-o tavă întinsă. Adaugă peste bucățile de carne sau hamsii în ulei, ceapa, legumele și brânza pe care o tai felii fine sau o dai pe răzătoare.
Presară peste toată pizza oregano, sare și piper proaspăt măcinat și lasă tava la 180 de grade Celsius preț de 12-15 minute. De asemenea, tot din pâinea întărită mai poți face și un desert.
Concret, pune feliile de pâine în ou bătut cu smântână lichidă, zahăr și scorțișoară și prăjește pentru câteva minute pe o parte și pe alta. Le poți consuma cu brânză de vaci, sirop de arțar sau miere ori doar cu zahăr pudră. Unii oameni preferă să le mănânce doar cu câteva fructe.