Novak Djokovic șochează lumea tenisului. Ce vrea să facă liderul ATP

Novak Djokovic șochează lumea tenisului. Ce vrea să facă liderul ATP
Novak Djokovic este decis să-și apere poziția adoptată în privința obligativității vaccinării anti-Covid a jucătorilor din circuitul mondial

Novak Djokovic șochează lumea tenisului. Liderul clasamentului ATP este la doar un pas de a deveni jucătorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam câștigate. Acum, sârbul se află la egalitate, 20 de titluri, cu marii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer. Următoarea șansă pentru atingerea cestui record este Australian Open ce va avea loc între 17-30 ianuarie 2022, competiție unde Djokovic a triumfat de 9 ori.

Novak Djokovic șochează lumea tenisului

Novak Djokovic șochează lumea tenisului. Numărul 1 mondial din circuitul masculin a ratat, la US Open, șansa de a-i întrece pe Rafael Nadal și Roger Federer la numărul de Grand Slam-uri câștigate. Nole are 20 de astfel de trofee, la fel ca și marii săi rivali.

Djokovic ar avea o mare șansă să bată acest record la Australian Open ce va avea loc între 17-30 ianuarie 2022, la Melbourne. Sârbul a câștigat de 9 ori în Australia, declarând adesea că este turneul său preferat. Dar, la ediția de anul viitor, nu pot participa decât jucătorii care sunt vaccinați cu schema completă, conform regulilor impuse de organizatori.

Premierul (n.r. – Scott Morrison)  a declarat limpede că trebuie să fii vaccinat cu schemă completă pentru a participa la Australian Open și pentru a intra în Victoria n.r. – statul Victoria, a cărui capitală este Melbourne). Le-am comunicat imediat jucătorilor. Este singura decizie pe care o puteam lua pentru a asigura siguranța tuturor. Tot grupul de jucători o înțelege”, a declarat Craig Tiley, directorul Australian Open.

Ce vrea să facă liderul ATP

Novak Djokovic (34 de ani) le rezervă, însă, o surpriză neplăcută organizatorilor, dar și fanilor de la Australian Open. Liderul ATP și-a manifestat opoziția, încă de la apariția vaccinurilor anti-Covid 19, față de obligativitatea vaccinării. „Este o alegere personală”, a spus peste tot Nole care nu a dezvăluit până acum, dacă el s-a vaccinat sau nu.

Tatăl lui Novak, Srdjan Djokovic, a declarat la un post tv din Serbia că fiul său se consideră șantajat de organizatorii care au impus vaccinarea anti-Covid ca fiind o condiție pentru participare.

Nimeni nu are dreptul să pătrundă în intimitatea noastră. Având în vedere șantajul și condițiile impuse, probabil că Novak nu va participa. Nici eu nu aș face treaba asta. Nu cred că va merge, în condițiile actuale, cu acest șantaj evident”, a spus Srdjan Djokovic, conform Agerpres.

Tatăl marelui campion a mai declarat că Novak și-ar dori din tot sufletul să joace la Australian Open, dar în condițiile date, aproape sigur va alege să nu participe. Srdjan Djokovic a mai spus că nu este de acord nici cu o eventuală participare la turneu trecând printr-o carantină într-o cameră de hotel, timp de două săptămâni: „Excelentă idee, îi felicit, dar să-i lăsăm atunci să joace singuri”.

Tatăl lui Djokovic a mai adăugat că nici el nu știe dacă fiul său s-a vaccinat sau nu. Marele campion sârb a fost infectat cu coronavirus în iunie 2020, dar a făcut o formă asimptomatică a bolii. Conform BBC, aproximativ 80 % dintre jucătorii și jucătoarele din circuitul mondial sunt vaccinați contra Covid-19.

Sursa foto: Facebook/Novak Djokovic

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI