Novak Djokovic revine în circuitul ATP. Unde va evolua campionul sârb după scandalul de la Australian Open

Novak Djokovic revine în circuitul ATP. Unde va evolua campionul sârb după scandalul de la Australian Open
Novak Djokovic nu are de gând să se lase doborât de scandalul în urma căruia a fost expulzat din Australia

Novak Djokovic revine în circuitul ATP. Campionul sârb încearcă să lase în urmă marele scandal din Australia, țară care l-a expulzat din cauză că nu era vaccinat. Liderul mondial a trecut prin 10 zile de coșmar, șederea sa în țara de la Antipozi fiind plină doar de procese și reținerea într-un hotel pentru imigranți. Dar Novak Djokovic are de gând să meargă mai departe, astfel că el va lua startul într-un alt turneu, în luna februarie.

Novak Djokovic revine în circuitul ATP

Novak Djokovic revine în circuitul ATP. Marele campion sârb a fost protagonistul unui scandal de proporții când a intenționat să participe nevaccinat la Australian Open. Liderul mondial s-a bazat pe o scutire medicală aprobată de organizatorii competiției, dar și de o comisie medicală a statului Victoria, a căui capitală este Melbourne, gazda primului Grand Slam al anului.

Novak Djokovic s-a văzut respins, însă, de guvernul federal australian care nu i-a acceptat intrarea în țară pe baza acelei scutiri. După 10 zile de procese și reținere într-un hotel de imigranți, sportivul de 34 de ani a fost expulzat din Australia, fiind nevoit să se reîntoarcă în Serbia. El n-a putut să-și apere titlul la competiția pe care a câștigat-o de 9 ori.

Ceea ce s-a întâmplat va avea cu siguranță consecințe semnificative, va fi dificil pentru Nole să se întoarcă. S-a invadat intimitatea sa, a familiei sale.

Este clar că l-a lovit psihic, sunt nişte răni pe care cu greu şi le va scoate din cap. Cu toate acestea, îmi cunosc foarte bine jucătorul. Novak este puternic, neclintit și nu a spus încă ultimul cuvânt în tenis”, a spus unul dintre antrenorii lui Novak Djokovic, Marian Vajda, pentru publicația Objektiv.

Unde va evolua campionul sârb după scandalul de la Australian Open

Între timp, Novak Djokovic are de gând să dea în judecată autoritățile australiene și să ceară despăgubiri de 3,8 milioane de euro. În acestea este inclus și premiul pe care ar fi putut să-l câștige în cazul în care ar fi triumfat la Australian Open pentru a 10-a oară.

Dar Novak Djokovic nu abandonează nici lupta pentru ierarhia ATP. Mai ales că el ar putea fi detronat de pe prima poziție a clasamentului de rusul Daniil Medvedev în caz că acesta va câștiga Australian Open. Astfel, conform Eurosport, sârbul s-a înscris pe lista participanților la turneul ATP 500 Dubai Duty Free Tennis Championships ce va avea loc între 21-26 februarie. Novak Djokovic a câștigat de cinci ori competiția din Dubai.

Pe de altă parte, Novak Djokovic ar putea avea șansa să evolueze la Roland Garros, cel de-al doilea Grand Slam al anului, unde, de asemenea, este deținătorul titlului. Deși autoritățile franceze au impus reguli stricte pentru participanți, există o „portiță” legală de care sârbul poate beneficia.

Certificatul obligatoriu impus în Hexagon se acordă persoanelorr vaccinate, însă îl primesc și cei care au fost infectați în ultimele 6 luni și asta le permite să evite restricțiile. Liderul mondial a fost găsit pozitiv pe 16 decembrie, conform actelor sale, lucru care face ca acesta să se încadreze în termenul de 6 luni prevăzut de noua lege din Franța, a scris tennisworldusa.org. Turneul de la Roland Garros se va desfășura între 22 mai – 5 iunie, în timp ce perioada de 6 luni admisă deocamdată de autoritățile franceze, s-ar termina pentru Djokovic abia pe 16 iunie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI