Novak Djokovic a refuzat rugămintea oficialilor ruși în privința Wimbledonului: „E un act foarte agresiv”. Ce ar fi dorit aceștia de la campionul sârb

Novak Djokovic a refuzat rugămintea oficialilor ruși în privința Wimbledonului: „E un act foarte agresiv”. Ce ar fi dorit aceștia de la campionul sârb
Novak Djokovic a câștigat de șase ori turneul de Grand Slam de la Wimbledon, fiind campionul en-titre al competiției

Novak Djokovic a refuzat rugămintea oficialilor ruși în privința Wimbledonului. Campionul sârb a revenit aproape de forma maximă. El a câștigat turneul de la Roma și se pregătește pentru păstarea titlului cucerit, anul trecut, la Roland Garros. Liderul mondial a fost acceptat și la Wimbledon, chiar dacă a rămas nevaccinat. În schimb, Novak Djokovic s-a declarat împotriva măsurii de excludere a jucătorilor din Rusia de la competiția de Grand Slam de pe iarba londoneză.

Novak Djokovic a refuzat rugămintea oficialilor ruși în privința Wimbledonului

Novak Djokovic a refuzat rugămintea oficialilor ruși în privința Wimbledonului. Liderul mondial și-a calculat bine intrarea în forma maximă după un început dezastruos de sezon. Exclus de la Australian Open și de la turneele din SUA din cauză că nu este vaccinat anti-Covid, sârbul și-a „turat motoarele” și are rezultate tot mai bune.

Novak Djokovic a câștigat turneul de la Roma și se pregătește pentru apărarea titlului la Roland Garros. Sârbul a fost printre cei care au criticat dur decizia organizatorilor de la Wimbledon de a-i exclude pe jucătorii din Rusia și Belarus din competiție, pe fondul războiului din Ucraina.

„Voi fi întotdeauna primul care va condamna războiul. Fiind un copil al războiului, ştiu ce fel de traume emoţionale lasă un război. Noi, în Serbia, ştim ce s-a întâmplat aici, în 1999, oamenii obişnuiţi suferă întotdeauna, am avut multe războaie în Balcani.

Acestea fiind spuse, nu pot susţine decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Jucătorii, tenismenii, sportivii nu au nimic de-a face cu asta (n.r. cu războiul). Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun”, a declarat liderul ierarhiei ATP, potrivit AFP.

„E un act foarte agresiv”. Ce ar fi dorit aceștia de la campionul sârb

Poziția lui Novak Djokovic a fost apreciată de oficialii ruși. Aceștia i-au cerut sârbului să facă un gest și mai extrem și să boicoteze marele turneu de Grand Slam de la All England Club, unde numărul 1 ATP a triumfat de șase ori.

Djokovic a respins, însă, rugămintea acestora, declarând că un asemenea gest este foarte agresiv și speră că se vor găsi alte soluții pentru rezolvarea problemei.

„Boicotarea Wimbledon este un act foarte agresiv și nu voi face asta. Există mai multe soluții care sunt mai bune decât asta și cred că ne putem concentra pe asta. După ce am vorbit cu jucătorii implicați în negocierile cu Wimbledon, se pare că nu există prea mult loc de schimbare. Încerc să respect părerea fiecăruia în viață, chiar și pentru a vorbit de culoarea unei mingi de tenis – nu o sută de oameni vor spune că este galbenă, vor fi unii care vor spune că este verde. Dacă cineva îmi spune că este verde, nu mă voi certa cu acea persoană”, a spus Djokovic, la Roma, conform eurosport.ro.

Novak Djokovic este actualul deținător al titlului la Wimbledon. El a primit permisiunea organizatorilor de participa la întrecere, pe fondul relaxării regulilor sanitare din Regatul Unit. Cu siguranță, Djokovic are de gând să lupte pentru trofeul de Grand Slam, așa cum n-a putut să o facă în Australia, la începutul anului. Turneul va avea loc în perioada 27 iunie – 10 iulie.