Noul plan al lui Vladimir Putin. Ce poate lovi chiar astăzi, decizie de ultim moment

Noul plan al lui Vladimir Putin. Ce poate lovi chiar astăzi, decizie de ultim moment
Ce plan are Vladimir Putin in Ucraina

Vladimir Putin ar avea un nou plan în ceea ce privește războiul din Ucraina. Ucrainenii au aflat care este acest plan și susțin că șeful de la Kremlin îl va face public în câteva zile. Ce intenționează Rusia să facă, vedeți în rândurile de mai jos.

Vladimir Putin are un nou plan cu războiul din Ucraina. Ce vrea să facă în scurt timp

Oficialii din Ucraina anunță că Vladimir Putin ar plănui o nouă lovitură în următoarele zile. Conform The Guardian, mai multe surse din Kiev ar fi aflat că șeful de la Kremlin plănuiește să organizeze un referendum în Mariupol, pentru ca astfel orașul să poată fi alipit Rusiei.

„Avem informații că autoritățile ruse pregătesc un referendum și ar putea fi anunțat chiar mâine (duminică- n.r.), dar nu știm încă dacă se va întâmpla. Vedem, însă, că are loc o integrare a Mariupolului în sistemul rusesc- sistemul de educație, sistemul bancar”, a transmis Petro Andriuşcenko, consilierul primarului din Mariupol.

Osetia de Sud face referendum

Informațiile referitoare la alipirea Mariupolului au apărut la scurt timp după ce Osetia de Sud, republică autoproclamată în urma invaziei ruse în Georgia în 2008, a anunțat că va organiza un referendum în ceea ce privește aderarea la Federația Rusă.

De asemenea, președintele interimar al regiunii separatiste, Anatoli Bibilov, a semnat un decret cu ajutorul căruia exprimă dorința Osetia de Sud de a se alătura Rusiei. „Am făcut pasul final, mergem acasă, mergem în Rusia”, a declarat Anatoli Bibilov.

SUA sprijină Ucraina cu tot ce se poate

Pe de altă parte, secretarul american al Apărării Lloyd Austin „a reiterat duminică sprijinul neclintit al SUA pentru eforturile de asistență în materie de securitate și suveranitate ale Ucrainei” cu ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, și a oferit o actualizare a apelului său cu omologul lor rus, conform Departamentului de Apărare al SUA.

Lloyd Austin a luat legătura cu Oleksii Reznikov „pentru a discuta situația de pe câmpul de luptă și nevoile de capacitate ale Ucrainei”, conform unui raport al departamentului.

Spitalul din Severodonețk, ținta armatei ruse

Forțele ruse au tras în spitalul din Severodonețk duminică, a anunțat Serhii Haidai, șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, pe canalul său oficial Telegram. Nouă civili au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital, care a continuat să funcționeze în timpul bombardamentelor, a mai spus Serhii Haidai.

„În ultima zi, orcii (un termen ucrainean derogatoriu pentru trupele rusești) au efectuat 11 atacuri de artilerie asupra Severodonețk”, a anunțat Serhii Haidai.