Noul ministru al Muncii, anunț important despre salarii. Ce se întâmplă cu creșterea promisă

Noul ministru al Muncii, anunț important despre salarii. Ce se întâmplă cu creșterea promisă

Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, în Guvernul Orban, a făcut un anunț despre salariile bugetarilor. Aceasta a dezbătut și măsura propusă în fostul guvern PSD, cu privire la majorarea salariului minim, începând cu 1 ianuarie 2020.

Noul ministru al Muncii, anunț important despre salarii

Noul ministru al Muncii, anunț important despre salarii. Ce se întâmplă cu creșterea promisă
Violeta Alexandru a făcut un anunț foarte important despre salariile românilor

Noul ministru al Muncii a fost de părere că această măsură nu se bazează pe anumite argumente obiective, dar și că nu a luat în calcul consultările cu cei afectați din piața liberă. Violeta Alexandru a declarat toate acestea marți, la o zi după învestirea în funcție și după ce și-a luat în primire ministerul. Klaus Iohannis a semnat decretul pentru noul Guvern în seara de luni, când a avut loc și ceremonia de învestire.

Ce se întâmplă cu creșterea promisă?

„Eu sunt omul care lucrează serios. L-am întrebat pe domnul ministru (n.r.: Marius Budăi, fostul ministru al Muncii) cum a ajuns la această sumă şi de ce nu 101 sau 102 lei, de ce apreciază că românii nu au dreptul să primească 101 sau 102 lei. Domnul ministru m-a trimis la rapoartele Băncii Mondiale şi la programul PSD de guvernare, care asuma această ţintă.

În mod evident, nu s-au făcut, la nivel tehnic şi obiectiv, toate calculele şi evaluările necesare şi nu s-au făcut consultările necesare cu cei afectaţi de aceste măsuri în piaţa liberă, ceea ce eu voi face. În foarte scurtă vreme voi reveni la dumneavoastră cu un punct de vedere bazat pe argumente obiective cu privire la creşterea salariului minim.

Sub nicio formă nu spunem că el nu trebuie să crească, dar creşterea trebuie să fie făcută raţional şi nu electoral, în baza argumentelor şi pe calcule, dar şi pe consultări cu agenţii economici, cu sindicatele, cu patronatele, cu toţi cei care sunt afectaţi în mod real. Îmi e foarte uşor să decid doar pentru a capitaliza electoral, dar nu sunt omul. Aceste discuţii se fac cu oamenii care sunt direct afectaţi de asemenea măsuri, şi aşa voi face”, a declarat Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, potrivit antena3.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI