Noul ministru al Cercetării nu crede în evoluție, iar teoria lui e fantastică

Noul ministru al Cercetării nu crede în evoluție, iar teoria lui e fantastică

Viorica Dăncilă a venit cu o propunere pentru ocuparea postului de Ministru al Cercetării și Inovării. Într-o manieră cât se poate de tristă, alegerea ei a fost una complet neinspirată. 

Au trecut doar câteva zile de când s-a vehiculat că Nicolae Hurduc va fi propunerea PSD la poziția de Ministru al Cercetării și Inovării. Între timp, zvonurile s-au dovedit a fi adevărate, iar dacă citești unele afirmații cu care profesorul universitar a ieșit la înaintare, s-ar putea să te speri.

Nu este o condiție imperios necesară ca viitorul Ministru al Cercetării și Inovării să creadă în evoluție. Poate fi vorba de o persoană religioasă care are un grad sporit de convingere vizavi de faptul că ne tragem din Adam și Eva. Contrar acestor două ipoteze, Nicolae Hurduc are însă un cu totul alt scenariu în minte, atunci când explică modul în care am ajuns să locuim pe Pământ.

”Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”, spune Hurduc în interviul pentru Ziarul de Iași pe care l-a acordat în luna septembrie a acestui an.

”Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut.

Eu nu văd un conflict real. Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare”. Viitorul ministru a insistat asupra acestor ipoteze fantastice, fără să vină la înaintare cu un vreun argument științific.

Nicolae Hurduc este decanul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Somitatea cu pricina reprezintă propunerea premierului Dăncilă pentru postul de ministru al Cercetării. Prim-ministrul a anunțat că propunerea a fost transmisă pentru aprobare președintelui Iohannis. Ca o notă de subsol interesantă, Tudorel Toader este la bază tot un decan al unei facultăți din Iași.