„Noul Hagi”, elogiat în presa străină. Cum apare tânărul, la doar 15 ani, descris de jurnaliștii din afară

„Noul Hagi”, elogiat în presa străină. Cum apare tânărul, la doar 15 ani, descris de jurnaliștii din afară
"Noul Hagi", elogiat în presa străină. Cum apare tânărul, la doar 15 ani, descris de jurnaliștii din afară

„Noul Hagi”, elogiat în presa străină. Convocarea puștiului de 15 ani, Enes Sali, la naționala condusă de Mirel Rădoi, a trezit un mare interes în presa străină. Publicații de prestigiu l-au portretizat pe mijlocașul ofensiv de la Farul, aducându-i laude și văzând în el chiar continuatorul antrenorului său de la club, Gică Hagi. Enes Sali s-a născut în Toronto, Canada, la 23 februarie 2006, din părinți români de etnie turcă, iar din vară „Regele” l-a fost adus la Farul sub „aripa” sa. Sali a devenit, între timp, cel mai tânăr marcator din istoria primului eșalon al fotbalului românesc.

„Noul Hagi”, elogiat în presa străină

„Noul Hagi”, elogiat în presa străină. Mirel Rădoi a surprins, miercuri, când a anunțat lista cu numele celor 26 de tricolori chemați pentru partidele naționalei cu Islanda și Liechtenstein din prelminariile CM 2022. Printre ele s-a regăsit și cel al lui Enes Sali, mijocașul ofensiv al celor de la Farul. La doar 15 ani, 6 luni și 21 de zile, Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1, înscriind în poarta celor de la Clinceni.

Dacă Rădoi îl va introduce pe „noul Hagi” pe teren într-unul dintre cele două meciuri ce urmează, Enes Sali va deveni și cel mai tânăr debutant la echipa națională, întrecând recordul lui Cristi Ganea, care avea 16 ani și 10 luni. Vestea convocării tânărului de la Farul a creat un val de curiozitate, transformat în simpatie, în toată presa internațională. Din Italia și Turcia, până în Olanda, jurnaliști străini au notat apariția celui considerat a fi „viitorul fotbalului românesc”

Cum apare tânărul, la doar 15 ani, descris de jurnaliștii din afară

România convoacă un jucător născut în 2006. Iată-l pe Enes Sali, noul Hagi. S-a născut în Canada, a jucat doi ani la Barcelona, iar Hagi, antrenorul său de acum de la Farul Constanța, este cel care îl crește și alături de care a devenit cel mai tânăr marcator din România. A venit acum prima convocare în preliminariile pentru Cupa Mondială”, a scris reputata publicație italiană Gazzetta dello Sport.

Ziariștii din Peninsulă remarcă și faptul că Sali este un playmaker de calitate, un „10” clasic. Și că după primul gol înscris în Liga 1, s-a dus „glonț” să-ș îmbrățișeze pe Gică Hagi, cel care i-a oferit atâta încredere.

Un playmaker de calitate, un decar clasic, are deja șapte meciuri și un gol în prima ligă. Și ce gol! Slalom printre doi adversari după o cursă, iar apoi a mers să-l îmbrățișeze pe Hagi. Sali s-a născut în februarie 2006, an în care Cannavaro ridica Cupa Mondială. Pe Instagram nu e urmărit nici măcar de 4.000 de persoane. În cazul în care va debuta, îi va bate recordul lui Cristi Manea, care a debutat la națională la 16 ani contra Albaniei, în 2014”, a mai scris sursa citată.

Și Transfermarkt Italia a apreciat că Enes Sali reprezintă viitorul, dar, după această convocare, chiar și prezentul fotbalului românesc.

Enes Sali reprezintă viitorul și, de astăzi, inclusiv prezentul fotbalului românesc. Jucătorul de 15 ani de la Farul Constanța, locul 8 în Liga 1 sub conducerea lui Gheorghe Hagi, a fost convocat la naționala de seniori pentru următoarele meciuri din preliminariile CM 2022. Un nou motiv de bucurie pentru mijlocașul născut în Canada, la mai puțin de două luni după ce a doborât recordul de precocitate în campionat, marcând un gol frumos contra Academicii Clinceni”, au scris cei de la Transfermarkt.

„Prințul lui Hagi de origine turcă”

Apariția lui Enes Sali în lotul naționalei de seniori a fost remarcată și în Turcia. Cu atât mai mult cu cât fotbalistul este de etnie turcă și ar putea fi elegibil și pentru naționala Semilunei.

Enes Sali, un fotbalist turc care evoluează la grupele de juniori ale României, a fost chemat la naționala de seniori pentru prima dată. În vârstă de 15 ani, Enes Sali joacă la Farul Constanța și este antrenat de legendarul Gheorghe Hagi.

El este în lot pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein, din preliminariile CM 2022. Jucătorul de origine turcă a făcut istorie în România în luna septembrie, când a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. După ce a petrecut doi ani la academia Barcelonei, Enes Sali a ajuns la Farul Constanța, unde a fost promovat la prima echipă de Gheorghe Hagi. Enes Sali este născut în Canada din părinți turci din România. Între 55.000 și 80.000 de persoane de origine turcă locuiesc în România”, a anunțat CNN Turcia.

La rândul lor, „noul Hagi” este pomenit și de turcii de la Ajansspor care-l gratulează pe Enes Sali cu expresia „prințul lui Hagi de origine turcă”

Prințul lui Hagi de origine turcă, Enes Sali, și-a ales echipa națională. Jucătorul de 15 ani de la Farul a fost convocat la naționala României de seniori. Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai buni fotbaliști din generația sa, supranumit ”Maradona din Carpați”, l-a lăudat pe tânărul jucător, spunând: ”Îl știu pe Enes Sali foarte bine. Veți auzi lucruri foarte bune despre el. E foarte talentat. Nu e ușor să găsești un jucător atât de talentat ca el”. Născut în Canada, Enes Sali are origini în Turcia. Potrivit datelor din 2011, numărul turcilor care locuiesc în zona Dobrogea este de 28.226”, scriu cei de la publicația Ajansspor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI