Noul Cod Rutier din Marea Britanie. Ce schimbare majoră apare, toți românii trebuie să afle

Noul Cod Rutier din Marea Britanie. Ce schimbare majoră apare, toți românii trebuie să afle
Ce trebuie sa stie toti soferii

Actualizările Codului Rutier din Marea Britanie care vor intra în vigoare din 29 ianuarie 2022 vor facilita urmărirea penală a șoferilor în cazul accidentelor în care sunt implicați pietoni și bicicliști, pe fondul îngrijorărilor legate de lipsa de publicitate pentru a crește gradul de conștientizare a publicului cu privire la noile reguli.

Schimbare în codul rutier din Marea Britanie

Începând cu 29 ianuarie, pietonii vor avea o nouă prioritate la traversarea intersecțiilor rutiere din Marea Britanie, în timp ce bicicliștii vor avea prioritate la depășirea unei mașini care virează, în cadrul unei noi ierarhii a utilizatorilor drumurilor. U avocat specializat în domeniul autovehiculelor a declarat că noile reguli le vor da încredere unor bicicliști să își asume mai multe riscuri pe șosea.

„Preocuparea mea este că va exista o situație în care proprietarii de mașini vor avea mai multe șanse de a fi urmăriți acum decât înainte”, a declarat el.

Asociația șoferilor britanici, între timp, propune ca guvernul să analizeze posibilitatea de a trimite fiecărei gospodării din Marea Britanie o copie fizică a Codului rutier actualizat.

Pentru a înțelege implicațiile acestor schimbări și în așteptarea publicării Codului rutier revizuit, Departamentului pentru Transporturi a făcut precizări.

Care sunt modificările Codului Rutier 2022, așa cum au fost propuse?

Noua ierarhie a utilizatorilor drumurilor Conducătorii vehiculelor care pot provoca cele mai mari daune în cazul unei coliziuni poartă cea mai mare responsabilitate de a fi atenți și de a reduce pericolul pentru ceilalți.

Acest principiu se aplică cel mai puternic conducătorilor de vehicule grele de mare tonaj, vehicule de mare tonaj, autoturisme/taxi și motociclete. Bicicliștii și călăreții au, de asemenea, responsabilitatea de a reduce pericolul pentru pietoni.

Nouă prioritate pentru pietoni la intersecții: La o intersecție, conducătorii auto, motocicliștii, călăreții și bicicliștii trebuie să acorde prioritate pietonilor care traversează sau așteaptă să traverseze un drum pe care intrați sau din care virați.

Ce trebuie să știe șoferii

Trebuie să acorde prioritate pietonilor care așteaptă să traverseze o trecere de pietoni pe zebră (în prezent, trebuie să acorde prioritate doar dacă aceștia se află deja pe trecere), precum și pietonilor și bicicliștilor care așteaptă să traverseze o trecere paralelă.

O nouă prioritate pentru bicicliști atunci când mașinile virează: Șoferii nu trebuie să taie calea bicicliștilor sau vehiculelor trase de cai care circulă în față atunci când virează sau se iese dintr-o intersecție sau când schimbă direcția sau banda de circulație.

Acest lucru se aplică indiferent dacă aceștia folosesc o pistă pentru bicicliști, o pistă pentru bicicliști sau merg în față pe șosea și trebuie să le acorde prioritate. Nu virează la o intersecție dacă acest lucru ar determina biciclistul, călărețul sau vehiculul tractat de cai care merge drept înainte să oprească sau să se abată. Dacă este necesar, trebuie să oprească și să așteptați o breșă sigură în fluxul de bicicliști.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI