Noua țeapă imobiliară care circula printre români. Poliția trage un uriaș semnal de alarmă

Noua țeapă imobiliară care circula printre români. Poliția trage un uriaș semnal de alarmă
Escrocherii cu închirierea de imobile

Proprietarii și chiriașii ar trebui să fie precauți. Din ce în ce mai multe escrocherii au apărut în ultima vreme. Mare parte au ca subiect închirierea de imobile. Escrocheriile au crescut, pe măsură ce infractorii se mută în online, pentru a profita de piața volatilă a locuințelor.

Escrocherii cu închirierea de imobile

În ultima vreme tot mai multe astfel de escrocherii cu închirierea de imobile au apărut și în România. Poliția Română a înregistrat un număr consistent de reclamații împotriva unor așa-ziși proprietari de imobile. Marea lor majoritate aflați în afara țării, dovediți ulerior a fi, de fapt, șarlatani.

Mulți oameni nu iau în considerare niciodată cât de ușor este să se profite de cineva care caută o proprietate de închiriat. Puțini se gândesc. Mai puțini iau măsurile necesare pentru a se asigura că persoana la care închiriază sau de la care închiriază nu este un șarlatan, sau chiar criminal.

Evitarea escrocheriei începe cu înțelegerea modului lor de funcționare. Odată ce știi ce să cauți, șansele de a identifica unul înainte de a pierde banii cresc enorm, recomandă Poliția Română.

Oficialii anunță escrocheria cu închirierea de imobile, de tip nigeriană

Această înșelătorie diferă prin faptul că are loc pe internet. Escrocul nu trebuie să fie prezent și poate că nu a fost niciodată la proprietate. Această înșelătorie este deosebit de periculoasă, deoarece vizează atât proprietarii de proprietăți, cât și chiriașii. O fațetă a acestei înșelăciuni presupune ca un escroc să găsească o fotografie a unei proprietăți și adresa acesteia. Apoi le postează pe site-uri de închiriere online, cum ar fi celebrul OLX.

Escrocii știu precis că cineva va fi dispus să le transmită prima și ultima lună a chiriei. Mulți fac greșeala de la da și depozitele de garanție. Oamenii sunt, în general, destul de încrezători, iar reclama va fi atât de atrăgătoare încât potențialii chiriași vor crede că primesc o afacere.

O variantă a acestei înșelăciuni este clasica înșelătorie. Cineva va răspunde la o postare online pentru o proprietate și va cere să plătească prin Western Union, MoneyGram, sau un serviciu echivalent de trimitere a banilor. Dacă viitorul chiriaș mușcă momeala și mulți o fac, prorietarul fictiv va încasa imediat banii. Aceasta este înșelătoria cu cel mai mare succes.

Închirierea unui apartament este una dintre cele mai mari cheltuieli ale unei persoane. Atât în ceea ce privesc cheltuielile inițiale de numerar pentru chiria din prima lună, chiria de luna trecută, precum și depozitul și plățile lunare ale chiriei. Hoții care caută o sursă ușoară de bani sunt conștienți de acest lucru. Iată cum să evitați să fiți înșelați:

1. Verificați proprietarul apartamentului

Când căutați un apartament, verificați dacă toată lumea cu care vorbiți este cine spune că este. Una dintre cele mai frecvente scheme presupune ca cineva să spună că este administratorul unui apartament când nu este și să ia un depozit.

Dacă vă uitați la complexe mari cu un birou de leasing clar marcat, probabil că sunteți în siguranță. În cazul închirierilor de clădiri mici sau case, verificați întotdeauna evidențele publice pentru a verifica cine este proprietarul și pentru a verifica dacă persoana cu care aveți de-a face lucrează efectiv pentru acestea. Căutați pe site-urile administrației locale adresa proprietăților de închiriat și asigurați-vă că numele listat corespunde cu ID-ul proprietarului.

2. Nu plătiți niciodată numerar la închirierea de imobile

Nu plătiți niciodată numerar, astfel încât să existe o urmă a locului în care s-au dus banii dvs. Acest lucru este valabil mai ales dacă ajungeți să plătiți persoana greșită. O chitanță înseamnă foarte puțin, dacă tocmai v-au mințit cu privire la deținerea apartamentului, scrierea unei chitanțe false nu înseamnă nimic pentru ei.

3. Vizualizați recenziile online suspecte

Locurile cu cele mai bune recenzii sunt adesea locurile cu cele mai mari probleme. Foarte puțini chiriași efectivi lasă recenzii despre apartamente, așa că un apartament cu un număr mare de recenzii de cinci stele într-o perioadă scurtă de timp probabil plătește pe cineva să le scrie pentru a acoperi recenziile proaste.

Pe de altă parte, mulți chiriași care au avut o experiență proastă vor face tot posibilul să lase cea mai proastă recenzie posibilă. Folosiți recenzii pentru a verifica reclamațiile obișnuite, cum ar fi zgomotul sau erorile, dar nu vă bazați numai pe ele pentru a lua decizii importante.

Concluzia

Toate cele de mai sus sunt sfaturi utile pentru cineva care dorește închirierea unui imobil. Este foarte important să știm cum să facem acest lucru, pentru a evita o astfel de situație. Așa că aveți grijă și țineți cont de sfaturile Poliției Române.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI