Noua taxă auto este gata. Mașinile cu Euro 0, 1, 2 și 3 vor fi îndepărtate de pe piață. Ce spune ministrul Mediului

Noua taxă auto este gata. Mașinile cu Euro 0, 1, 2 și 3 vor fi îndepărtate de pe piață. Ce spune ministrul Mediului
Ministrul Mediului, despre noua taxă auto. Mașinile cu Euro 0,1,2 și 3, îndepărtate de pe piață

Ministrul Mediului a declarat că mașinile cu Euro 0,1, 2 și 3 trebuie îndepărtate de pe piață. De asemenea, șoferii au mai primit încă o veste. Calculul noii taxe auto nu a fost finalizat încă. Grațiela Gavrilescu anunță schimbări mari pentru anul viitor, înainte de a demisiona din funcția de ministru. „Toate trebuie făcute în sensul de a diminua reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi emisiile de CO2.”

Gavrilescu: „Din 2020, toate maşinile Euro 0, 1, 2 sau 3 trebuie îndepărtate”

Ministrul Mediului a declarat că toate mașinile cu normele de poluare Euro 0,1, 2 și 3 ar trebui îndepărtate de pe piață și că trebuie găsite urgent modalități de a face acest lucru încă de anul ce urmează. De asemenea, Grațiela Gavrilescu a mai susținut că românii trebuie să facă tot posibilul să îndepărteze din casele lor toate consumatoarele mari de energie.

Pe lângă acestea, trebuie făcute demersuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și emisiile de CO2, făcând mai apoi referire la Programul „Rabla”. Amintim că de la 1 februarie 2018, taxa auto a fost eliminată, asfel că toți cei care au plătit-o în avans la înmatricularea autovehiculelor urmau să-și primească bani înapoi de la stat. Ministrul Mediului a declarat ulterior că Timbrul de mediu va avea înlocuitor, dar „în niciun caz nu va fi vorba despre o nouă taxă”.

Ministrul Mediului, despre noua taxă și despre îndepărtarea mașinilor cu Euro 0,1, 2 și 3
Ministrul Mediului, despre noua taxă și despre îndepărtarea mașinilor cu Euro 0,1, 2 și 3

„Trebuie diminuată reducerea emisiilor cu efect de gaze de seră”

„Nu numai că România trebuie să-şi facă ţintele, dar este normal să putem să îndepărtăm din casele noastre şi din instituţiile mari toate echipamentele electronice şi electrocasnice care sunt, în momentul de faţă, mari consumatoare de energie. Toate trebuie făcute în sensul de a diminua reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi emisiile de CO2, şi aici fac referire la Programul „Rabla”. În acelaşi timp, trebuie să ne gândim foarte bine pentru anul viitor la o metodă prin care toate maşinile care au Euro 0, 1, 2, 3 să fie cumva îndepărtate de pe piaţă. Acest lucru trebuie să fie făcut numai printr-o asumare, dar şi printr-un mod în care să nu putem fi atacaţi la Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene”
Grațiela Gavrilescu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI