12 apr. 2024 | 07:55

Noua modă în relațiile din România. De ce nu se mai căsătoresc oamenii

Diverse
Noua modă în relațiile din România. De ce nu se mai căsătoresc oamenii
Noua modă în relațiile din România. De ce nu se mai căsătoresc oamenii

Tot mai multe cupluri se destramă în ultima vreme și pare deja că este un trend să divorțezi și, apoi, să fii singur. De ce nu se mai căsătoresc oamenii și de ce fug apoi de relații. E demonstrat că femeile sunt cele care rup primele mariajul.

Divorțul a devenit o modă

Tinerilor nu le mai surâde ideea de căsătorie și se simt mult mai bine singuri. Aceștia ajung la divorț la scurt timp după ce își unesc destinele și, după o primă ruptură, preferă să se ferească de responsabilități.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, anul trecut, tot mai puțini oameni au ales să se căsătorească. Coform celor mai recente analize, numărul căsătoriilor a fost în scădere cu 15 la sută față de 2022, semn că românii și-au schimbat atitudinea față de această obligație.

De asemenea, tot mai multe cupluri își spun adio. La 100.000 de căsătorii, au loc 20.000 de divorțuri, o rată foarte mare, comparativ cu anii trecuți. Astfel, tendința despărțirilor este în creștere, iar motivul principal este infidelitatea.

Conform aceluiași studiu, femeile sunt cele care fac primul pas. Ele decid să iasă din relație și aleg divorțul ca rezolvare a tuturor problemelor.

Tinerii aleg singurătatea

În ultimii ani, tinerii au început să fugă tot mai mult de dezamăgiri și drame. Mai ales după ce trec printr-un divorț, refuză să își mai facă angajamente și stau cât mai departe de o relație.

Tinerii pot fi reticenți în a se angaja într-o altă relație serioasă tocmai de teama unui divorț sau a unei relații eșuate. Așa a apărut termenul de situationship, tot mai celebru în ultima perioadă pe rețelele de socializare.

Potrivit unei cercetări efectuate de American Family Institute, angajamentul, dedicarea și valorile comune sunt calități care favorizează relațiile pe termen lung. În ultima vreme, însă, aceste valori nu sunt luate în serios și oamenii aleg să trateze totul cu superficialitate de teama dezamăgirii.

„Au mai multe întâlniri de dating, ajung să creadă că sunt într-o relație cu o persoană, ca mai apoi să realizeze, mai ales atunci când au așteptări, că cealaltă persoană nu își dorește cu adevărat o relație. De ce să-mi asum, să am un angajament în această relație, când pot să o țin la nivelul: ne întâlnim, ne simțim bine, mergem mai departe”, spune despre relații terapeutul de cuplu Gabriela Saulea.

Unii se tem de ideea de atașare, pe motiv că vor fi dezamăgiți. În timp ce unul are impresia că este într-o relație, celălalt nu își dorește cu adevărat ceva serios și se ajunge la aceleași drame de care toți fug.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro