Noua metodă prin care hoții îți iau banii. Înșelătoria asta face ravagii în România acum

Noua metodă prin care hoții îți iau banii. Înșelătoria asta face ravagii în România acum
A aparut o noua inselatorie in Romania

A apărut o noua metodă prin care hoții îți iau banii. Aceasta este înșelătoria care face ravagii în România în prezent. O femeie din Alba este cercetată pentru înşelăciune în formă continuată după ce a promis mai multor oameni că le aduce produse din afara UE, fără să mai plătească taxe vamale. Astfel, femeia a încasat banii de la aceste persoane, dar nu a mai predat produsele comandate.

A apărut o nouă înșelătorie. Escrocii păcălesc românii pe bandă rulantă

O nouă înșelătorie face ravagii printre români. Metoda prin care hoții îi lasă fără bani pe cei creduli este una nouă și este una foarte ingenioasă. O femeie care a escrocat astfel mai multe persoane a fost trimisă în judecată la Judecătoria Alba pentru înșelăciune în formă continuată.

Femeia promitea unor persoane că le poate aduce mărfuri din UE fără ca acestea să plătească taxe vamale. Astfel, persoanele credule, dornice de îmbogățire, rămâneau și fără bani și fără produse.

Escroaca a fost retinuta de politisti
Escroaca a fost retinuta de politisti

Escroaca păcălea lumea că aduce marfă din afara Uniunii Europene fără a plăti taxe vamale

În perioada 2015-2018, tânăra, prin intermediul unei reţele de socializare, ar fi înşelat zeci de persoane din toată ţara promiţându-le achiziţionarea de diverse bunuri de pe un site de internet cu produse din afara Uniunii Europene la preţuri avantajoase şi fără taxe vamale, fără ca ulterior să-şi mai onoreze promisiunea”, au precizat oamenii legii într-un comunicat.

Femeia acuzată de înșetorie a fost reţinută în martie 2019, fiind cercetată ulterior sub control judiciar.

Cum își racola escroaca victimele

Aceasta lua legătura cu oamenii creduli prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

Escroaca încasa de la victime sume cuprinse între 50 de lei şi 2.000 de lei contra cărora le promitea că va cumpăra în nume propriu produse de pe un site chinezesc, le va prelua de la poşta vamală şi le va aduce personal cumpărătorilor.

Credulii rămâneau și fără bani și fără produse

Procurorii susțin că, de fapt, feneia nu a comandat niciunul dintre produsele dorite de oameni.

Femeia a încheiat, iniţial, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, dar acesta a fost respins de către instanţe în condiţiile în care inculpata s-a împăcat cu o mare parte dintre cele 35 de persoane pe care le-a înșelat cu ajutorul celei mai noi înșelătorii.

Dosarul are 12 părți vătămate

Femeia a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune, dosarul având, în prezent, nu mai puțin de 12 părţi vătămate. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marţi, 20 octombrie 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI