Nou simptom al covid-19, descoperit la bolnavi. Cum arată ”unghiile coronavirus”, de fapt

Nou simptom al covid-19, descoperit la bolnavi. Cum arată ”unghiile coronavirus”, de fapt
Nou simptom al covid-19, descoperit la bolnavi, este vizibil la unghii

Încă de la începutul Pandemiei au apărut tot felul de simptome care dădeau dovada infecției. Noile descoperiri dezvăluie alte noi semne în cazul pacienților infectați cu covid. Descoperirile au fost făcute de mai mulți medici cercetători, direct pe pacienții internați în spital. În urma acestora au denumit noile simptome ”Unghiile COVID”.

Cercetătorii au descoperit noi simptome covid

Prof. Tim Spector, care conduce aplicația Zoe Symptom Study, a publicat recent noi descoperiri referitoare la simptomele covid. Cercetătorul a vorbit despre așa numitele ”Unghiile COVID” care sunt din ce în ce mai recunoscute. Acest lucru a fost observat pe măsură ce unghiile se recuperau după infecție. Acesta mai relata că pot apărea fără erupții cutanate și aparent sunt inofensive.

Pentru a-și dovedi descopririle a postat o imagine a ceea ce pare a fi unghiile femeilor cu dungi orizontale. Unghiile cresc în cicluri de aproximativ șase luni. Prof Spector sugerează că o schimbare a aspectului legată de o infecție ar avea loc cu o ușoară întârziere.

”Unghiile COVID” sunt noul simptom de care trebuie să țină cont medicii

”Unghiile COVID” ar putea fi un semn că ați avut infecția, a avertizat Prof. Tim Spector. Persoanelor care au o „linie clară”  li s-a spus că ar putea fi o cauză a infectării anterioare cu covid. Anomaliile unghiilor pot apărea de la traume la nivelul unghiilor sau deficiențe de vitamine, potrivit Healthline.

Aceste creste pot fi rezultatul unei afecțiuni a pielii, cum ar fi eczema. Unii supraviețuitori ai infecției covid văd liniile în unghii, în ciuda faptului că nu au niciun semn de erupție pe piele.

În cazuri mai grave, liniile, crestele sau schimbarea formei la unghii ar putea fi cauzate de o stare gravă a infecției. Potrivit NHS, boala tiroidiană, diabetul sau anemia feriprivă ar putea fi toate la baza problemei.

Persoanele care utilizează aplicația ZOE au introdus simptome atunci când au un test Covid pozitiv.  Prin această metodă aceștia ajută cercetătorii de la King’s College din Londra să analizeze modul în care se prezintă boala. Profesorul a mai declarat că alte probleme care ar putea fi legate de infecția cu coronavirus includ și „Limba Covidă”.

”Una din cinci persoane cu covid încă prezintă simptome mai puțin frecvente. Simptome covid care nu apar pe lista oficială a Public Health England, cum ar fi erupțiile cutanate.”, a mai declarat Prof Spector.

Prof Spector a semnalat semne bizare ale infecției covid de-a lungul pandemiei cu ajutorul a milioane de britanici.

Un studiu recent a constatat că problemele oculare erau un semn de infecție covid, în special mâncărimea și sensibilitatea la lumină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI