Norul portocaliu care a apărut în Ploiești. Nimeni nu a putut să-și dea seama de unde vine mirosul de sulf

Norul portocaliu care a apărut în Ploiești. Nimeni nu a putut să-și dea seama de unde vine mirosul de sulf
Au spus că aerul este irespirabil și au văzut un nor portocaliu

Fenomen ciudat în Ploiești, unde mai mulți localnici au văzut un lucru pe care nu și l-au putut explica.

Fenomenul ciudat din sudul Ploiestiului

Oamenii au raportat autoritățile, iar asta după ce întâmplarea s-a lăsat și cu repercusiuni de ordin fizic.

Mai mulți oameni din sudul Ploieștiului au văzut un nor misterios de culoare portocalie. Pe lângă asta, miroul înțepător de sulf a făcut aerul să devină irespirabil în zona fostei rafinării Astra, motiv pentru care localnicii au alertat autoritățile de urgență.

Potrivit oamenilor care au văzut norul portocaliu și au simțit mirosul insuportabil, aerul a devenit înecăcios, greu de respirat, iar norul portocaliu lăsa pulbere care se depunea pe fațadele clădirilor.

Un localnic din zona de sud a orașului a sunat la 112 pentru a alerta autoritățile, crezând că poate fi vorba despre un posibil incendiu.

Ce au spus autoritățile

Echipele care au plecat pe teren, în zona fostei rafinării Astra, nu au reuşit să găsească sursa norului misterios.

Nici echipajele ISU Prahova, care s-au deplasat la fața locului, nu au putut identifica ”o situație de urgență”, potrivit Biroului de Presă al ISU. Nici Garda de Mediu nu a constat nimic nelalocul său.

Un localnic a spus că o situație asemănătoare s-a întâmplat și în 2020. Același nor misterior portocaliu și cu miros înțepător a fost văzut în exact aceeași zonă, în sudul Ploieștiului, în zona rafinăriei Astra.

Rafinăria Astra este prima producătoare de gaz

„În istoria europeană a dezvoltării industriei petroliere, Astra figurează ca prima rafinărie producătoare de gaz şi una dintre primele producătoare de cocs de petrol”, se arată într-un memorandum al rafinăriei.

„Societatea „Astra” a început să lucreze din 11 februarie 1908. (…) În anul 1909 au început tratativele între „Regatul Român” şi „Astra” pentru contopirea exploatărilor lor de la Moreni. (…) Începând cu anul 1910,

societatea „Astra Română” a trecut la mărirea rafinăriei, astfel încât aceasta să poată prelucra 100 de vagoane de ţiţei pe lună. (…)

De menţionat că societatea „Astra Română” deţinea cel mai lung conduc din România, cu o lungime de 43 de km, care lega schela Moreni cu rafinăria Ploieşti, trecând prin Filipeşti”, spune Constantin Dobrescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI